Welkom bij het
Instituut voor Loopbaan & Leiderschap

WILL is dé plek waar je komt om je als persoon en als functionaris te verrijken. Dit wil en doe je om langdurig inzetbaar te zijn binnen overheid (gerelateerde) organisaties. Bij WILL kom je samen en ontwikkel je jezelf met deelnemers in de diverse programma’s. Onderstaande video geeft een goede eerste indruk.

De introductiedag

Deelnemers van WILL starten altijd met een introductiedag. Op deze dag leer je de andere deelnemers kennen, die vaak net zoals jij, bezig zijn met bewegen op de arbeidsmarkt. Op deze dag maak je ook kennis met de drie organisaties: ABGL, Geerts & Partners & MZ Services. Onze loopbaanregisseurs zijn aanwezig om samen met jou de eerste stap binnen WILL te zetten. Jullie gaan aan de slag met een persoonlijk plan van aanpak. Dit is de basis voor het vervolg van het WILL traject.

De WILL pilaren

WILL heeft drie pijlers: loopbaan, leiderschap en persoonlijke groei.  Alle drie zijn ze gericht op je talenten en kwaliteiten ontdekken en het daarmee vinden van een nieuwe plek op de arbeidsmarkt.

Loopbaan

De pijler loopbaan bestaat uit een aantal workshops en trainingen die standaard worden aangeboden aan alle kandidaten. Dit aanbod is direct gerelateerd aan de presentatie op de arbeidsmarkt. Workshops zijn bijvoorbeeld gericht op het schrijven van een CV, een motivatie brief of het optimaliseren van een LinkedIn profiel. Maar ook het opnemen van een presentatie filmpje en het maken van een professionele foto behoren tot de mogelijkheden binnen deze pijler.

Leiderschap

Welk programma je volgt binnen de pijler leiderschap, hangt af van door jou geambieerde rol binnen een organisatie. Inhoudelijke onderwerpen worden continu gekoppeld aan leiderschapsthema’s waarbij we steeds kijken hoe jij dat als leider aan zou kunnen pakken en hoe je dat in je arbeidsmarktpresentatie kunt verweven. Iedere deelnemer krijgt in deze pijler een passend programma.

Persoonlijke ontwikkeling

De pijler persoonlijke groei is het meest flexibel. Want voor jou betekent persoonlijke groei niet hetzelfde als voor een ander. Jij hebt misschien behoefte aan mindfulnesstrainingen terwijl een ander vitaliteit belangrijk vindt. Daar wordt speciaal voor jou een passend programma voor gekozen in overleg met je loopbaanregisseur. 

Onze filosofie

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen leren en WILL faciliteert dat. WILL is effectief doordat een theoretisch kader gecombineerd wordt met zelfreflectie. Dat wordt vervolgens vertaald naar presentatie op de arbeidsmarkt. Leren vanuit het hoofd, het hart en de praktijk worden samen gebracht.

Voor wie is WILL?

WILL is er voor iedereen die wil groeien als persoon en in de functie. Dus heb je bij ABGL, MZ Services of Geerts & Partners een mobiliteitsdienstverband, volg je loopbaancoaching of zit je bijvoorbeeld in APPA begeleiding dan zal je via WILL werken aan je loopbaan, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ook als je nog geen relatie hebt met één van onze labels is WILL voor jou toegankelijk.

Neem contact op voor de mogelijkheden #94949
30 +
trainingen en cursussen
50 +
deelnemers gingen je voor
100 %
verrijking

WILL Online

Alle deelnemers bij WILL krijgen toegang tot een online leeromgeving. Hier kun je informatie vinden over de programma’s en andere deelnemers virtueel ontmoeten. Bovendien kun je er info uploaden, downloaden, filmpjes bekijken en nog meer.

 • Van talent naar toegevoegde waarde

  Deze workshop is onderdeel van de pijler loopbaan.

 • Werken met mensen vraagt om oprechte interesse en inlevingsvermogen.

  Leider van de toekomst

  Dit programma is onderdeel van de pijler leiderschap.

 • Ralph Kolen

  In evenwicht zijn en presenteren

  Deze workshop is onderdeel van de pijler persoonlijke ontwikkeling.

Inzicht in je talenten met WILL

Ad de Jong is sinds april in dienst van Geerts & Partners via het mobiliteitsdienstverband. Toen hij hoorde van het Instituut voor Loopbaan en Leiderschap (WILL) van ABGL, MZ Services en Geerts & Partners vond hij dit direct veelbelovend klinken. Een programma waar persoonlijke ontwikkeling, loopbaanontwikkeling en leiderschap centraal staan. En waar Ad zelf zijn modules uitkiest. Precies waar Ad naar op zoek was.  

“Er moest gewoon iets gebeuren”

Jacqueline Overmars werkte als hrm-adviseur bij de gemeente Purmerend. De laatste tijd voelde ze zich niet meer gelukkig op haar werkplek. Of zoals ze zelf zegt: “Ik voelde me niet prettig. Er moest gewoon iets gebeuren.”

Dat WILL jij toch ook?

Neem contact op met ons voor meer informatie