Interim gemeentesecretaris in Renkum: schot in de roos

Hanneke van Hulten was namens de gemeente Renkum op zoek naar een interim gemeentesecretaris. Bij voorkeur een professional uit het mobiliteitsdienstverband. “Dat is een win-win voor iedereen. Wij hebben een geschikte interimmer tegen een aantrekkelijk tarief en de mobiliteitsdienstverbandkandidaat doet nieuwe ervaring op.” Bij ABGL vond ze de geschikte kandidaat.

Een berg aan opties 

Hanneke en haar collega’s benaderden meerdere bureaus om de juiste persoon te vinden. “ABGL stak er direct al bovenuit. Zij stuurden ons zes cv’s met een korte motivatie waarom deze persoon goed bij ons zou passen. Dat was zowel in aantal, als in extra gemak meer dan de andere bureaus deden.” Rudie Heintjes kwam als beste uit de bus. 

ABGL leverde precies voldoende cv’s aan: volop keuze, maar wel personen die bij ons passen.

Actief meedenken

Een interimmer uit het mobiliteitsdienstverband: daar was ABGL wel voor te porren. “Andere bureaus reageerden wat sceptisch. ABGL niet, zij waren meteen enthousiast.” Toch leverden ze ook cv’s aan van zzp’ers. “Daar vroegen we niet om, maar ABGL motiveerde het goed. Uiteindelijk is de keuze ook gevallen op een zzp’er.”

Ik had de indruk dat ABGL met ons mee dacht. Wij toonden interesse in mobiliteitsdienstverbandkandidaten, maar ze stuurden ook cv’s van zzp’ers.

Vinger aan de pols

Nadat de keuze op Rudie was gevallen, stopte het contact met ABGL niet. “Ze planden direct drie momenten in het jaar waarop we contact hebben. Zo is er de mogelijkheid om bij te sturen en de voortgang te bespreken. Uiteindelijk maakten wij maar gebruik van een gesprek. Meer was er niet nodig, de samenwerking verliep gewoon goed.” 

De samenwerking met onze interim gemeentesecretaris verlengen was geen probleem, dat regelden ABGL direct.

Geen vragen

Ook al was er niet meer dan één contactmoment nodig, dat betekende niet dat ABGL niets meer van zich liet horen. “Bij iedere ontwikkeling kregen wij bericht. We zaten nooit met vragen. Toen we de cv’s ontvingen, polsten ze of we alles begrepen. Op het moment dat wij het contract van Rudie wilden verlengen, gingen zij daar direct mee aan de slag en hielden ze ons van iedere ontwikkeling op de hoogte. Zo’n samenwerking is gewoon heel prettig.” 

Er wordt door ABGL proactief contact opgenomen bij alle ontwikkelingen. Zo zitten wij nooit met vragen.

Benieuwd wat ABGL kan betekenen voor jouw interim opdracht?