Leerwerkbedrijf Diamant-groep kampte de afgelopen jaren met diverse reorganisaties en de noodzaak het personeelsbestand in te krimpen. Het bedrijf schakelde ABGL in om een boventallige medewerker nieuwe kansen te bieden. HRM-beleidsadviseur Marion Oomens vertelt over het traject. “Eigenlijk was het een win-win-winsituatie.”

 

Verandering

“Diamant-groep was tot 2015 werkgever voor werknemers met een beperking. Door de komst van de Participatiewet veranderde onze rol in uitvoeringsorganisatie voor de gemeentes.”

“Met behulp van stages of trainingen ondersteunen we een doelgroep die begeleiding nodig heeft en helpen we ze de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Werknemers die al een indicatie hadden bleven overigens bij ons in dienst, maar de traditionele sociale werkplaats werd afgebouwd.”

Voor ons was het een goede aanpak om op een passende manier afscheid van haar te nemen

Nieuwe functies binnen de Diamant-groep

“In de nieuwe constructie moeten we als organisatie goed kijken naar wat we nodig hebben. Onze rol is immers flink veranderd, met reorganisaties als gevolg.”

 

“We gingen voor een medewerker een traject aan met ABGL, tot onze grote tevredenheid. In de oude constructie zat zij op haar plek, maar wij konden haar vanwege haar specifieke vaardigheden niet in een nieuwe functie plaatsen binnen Diamant-groep.”

Win-win-winsituatie

“De medewerker in kwestie droeg ABGL zelf voor. Voor haar was het de ideale manier om, met de zekerheid van een arbeidscontract, op zoek te gaan naar nieuwe kansen. Voor ons was het een goede aanpak om op een passende manier afscheid van haar te nemen. Uiteindelijk won ABGL er zelf ook wat mee, want deze medewerker trad uiteindelijk bij hen in dienst. Een win-win-winsituatie dus.”

Een totaalpakket

“Mijn ervaring met ABGL is zeer positief. Vooral bij ambtelijke medewerkers is het vaak moeilijk om ze op een goede manier te herplaatsen. ABGL biedt een totaalpakket aan met psychologen, loopbaancoaches en een uitgebreid netwerk. Bovendien nemen ze ons als werkgever de zorg uit handen. Dat is bijzonder prettig.”