Rini Nieuwkamer

Doen waar je energie van krijgt, daar werkt Rini Nieuwkamer naartoe. Zelf weet hij als geen ander hoe het is om een beroep uit te oefenen dat niet helemaal past. Hij switchte op 53-jarige leeftijd van een baan als teamleider Zorg & Jeugd bij een gemeente naar een carrière als loopbaanbegeleider. “Een sprong in het diepe die ik beschouw als de beste keuze in mijn leven. Ik help je graag om deze sprong ook te maken, uiteraard met vangnet.”

Of je nou weet wat je wilt, of niet

Veel mobiliteitskandidaten weten niet wat hen drijft. Rini Nieuwkamer zoekt samen met jou uit wat jouw drijfveren, energiegevers, kwaliteiten, waarden en ankers zijn. Hij laat vrijheid voor alle emoties die hierbij de revue passeren. Eerst onderzoek je wie je bent en wat je kunt en tot slot komt het meest belangrijke onderdeel: wat je wilt. “Deze antwoorden zetten we om in concrete activiteiten of – zoals bij mijzelf – soms zelfs in een compleet ander beroep.”

Positiviteit is leidend in al mijn coaching. Wie doet waar hij echt energie van krijgt, merkt nauwelijks aan het werk te zijn.

Een methode die past

Erachter komen wat je wilt: het lijkt gemakkelijker dan het is. Rini Nieuwkamer gebruikt daarom verschillende oefeningen om hierachter te komen en stemt zijn benaderwijze op jou af. Schrijf bijvoorbeeld een biografie over jezelf, leg uit wat jouw emoties zijn bij bepaalde associatiekaarten of ga een gesprek aan over jouw kindertijd. De loopbaancoach voelt naadloos aan wat bij jou past en geeft alle vrijheid om het te zeggen als iets niet werkt.

Ik vind een klik erg belangrijk, want alleen dan komen we tot echt resultaat. Ik luister met oprechte aandacht en geef kandidaten het vertrouwen dat wat zij vertellen ook echt bij mij blijft.

Leg zelf je eigen proces vast

Rini Nieuwkamer laat je zelf jouw stappen monitoren. “Als je er klaar voor bent om onder begeleiding van een arbeidsmarktspecialist op zoek te gaan naar een nieuwe baan, vind ik het belangrijk dat je je eigen eindevaluatie presenteert aan diegene. Dit heeft twee voordelen: zo zijn het jouw eigen woorden en daarnaast doe je op laagdrempelige wijze weer wat ervaring op met presenteren.”

Neem contact op

Beate van den Oord

Financieel manager

Jaimy Rutters

Financieel medewerker
Loopbaancoaches