Wat paarden je leren over werken met mensen

Werken met mensen vraagt om oprechte interesse en inlevingsvermogen.Vertrouwen en verbinding. Dat zijn de twee basisvoorwaarden in de communicatie met paarden. Voor werken met mensen is het niet anders, weet Marcel van Bergen als geen ander. Hij gebruikt inzichten uit de paardensport dagelijks in zijn werk als mobiliteitsadviseur. “Oprechte interesse en inlevingsvermogen zijn essentieel. Mensen hebben het direct door wanneer je het niet meent.”

Bouwen aan vertrouwen

Marcel komt uit een echte paardenfamilie. Hij leerde al jong dat een vertrouwensband de eerste stap is in de communicatie met deze vluchtdieren. “Geloof mij, je wilt het gevecht niet aangaan met een paard van 700 kilo. Met samenwerken bereik je meer. Het dier moet zich veilig voelen. Win daarom het vertrouwen. Dat is een kwestie van tijd, aandacht en inleven.”

“Voor een vertrouwensband met mensen werkt het niet anders. Ga ik in gesprek met een mobiliteitskandidaat, dan zoek ik niet meteen naar een oplossing. Liever onderzoek ik eerst wat belangrijk voor hem of haar is. Waar deze persoon waarde aan hecht. Alleen zo ontstaat er een oplossing waar een ander in durft te geloven.”

Als ik anderen verder kan helpen, krijg ik zelf ook energie.

Op zoek naar verbinding

Een mobiliteitsdienstverband draait dus niet alleen om de zak met geld die een werkgever wil investeren. Sterker nog: om resultaat te boeken, heb je het geloof van de werknemer nog veel harder nodig. Want zoals een paard de ruiter moet vertrouwen wanneer zij op het punt staan samen een metershoge muur te bedwingen, is het essentieel dat de medewerker gelooft in de oplossing die ABGL hem biedt.

Marcel: “De mensen met wie ik werk, zitten vaak in een vervelende situatie. Er is meestal een verschil van inzicht met de werkgever. Daardoor is het vertrouwen geschaad. Verbinding maken is dan essentieel. Dat gaat over luisteren naar wat een ander wil – ook wanneer dat zonder woorden is. En niet meteen oordelen. Pas dan verdwijnt de weerstand en ontstaat er bereidheid om op zoek te gaan naar een nieuwe oplossing.”

Marcel helpt je op weg naar nieuw werkgeluk, bijvoorbeeld met een mobiliteitsdienstverband. Wil je weten of dat wat voor jou is?