Veel vrijheid als medewerker binnendienst voor team interim

Door: Desirée Eenkhoorn

Na mijn functie bij MZ Services als secretaresse en officemanager, maakte ik een interne switch naar ABGL. In een nieuwe rol binnen het team Interim ben ik gestart als medewerker binnendienst. Met een frisse blik ging ik aan de slag. Ik krijg alle vrijheid en ruimte om mijn nieuwe rol in te vullen. Zo zagen mijn eerste maanden er binnen team Interim als medewerker binnendienst eruit.

Warm welkom

Van MZ Services naar ABGL was een warme overstap. Direct voelde ik me heel erg welkom. Waar ik de collega’s binnen Interim al enigszins kende, leerde ik ze nu nog directer kennen. Op maandagochtend praten we naast de nieuwe contacten en huidige opdrachten ook even over elkaars weekend. Collega’s Pascal en Anja werkten me in en gaven me meteen de vrijheid mijn nieuwe functie in het team te ontdekken.

Waar ik in mijn rol binnen MZ Services wat meer op de achtergrond handelde, ben ik nu direct in contact met potentiële interim-professionals en opdrachtgevers. En ondersteun ik interne processen binnen het team. Zo verstuur ik overeenkomsten naar onze opdrachtgevers en interim-professionals, zowel voor ABGL als Geerts & Partners. En houd ik het Dynamisch Aankoop Systeem in de gaten om eventuele opdrachten aan onze mobiliteitscollega’s en interim-professionals te koppelen.

Veel vrijheid

De functie van medewerker binnendienst werd nog niet eerder bekleed. Dus krijg ik alle vrijheid en ruimte om de invulling te bepalen. Er liggen uiteraard wel een aantal basisafspraken aan ten grondslag en verwachtingen zijn over en weer uitgesproken. Met een frisse blik kijk ik bijvoorbeeld naar huidige processen. Vind ik dat de cv’s waar kandidaten mee worden voorgesteld opgefrist kunnen worden, krijg ik daar de mogelijkheid voor.

Contact houden met mensen zit echt in mij. Al snel merkte ik bijvoorbeeld dat ik het prettiger vind mensen te ontmoeten om hen écht goed te leren kennen. Alleen een cv lezen dekt de lading niet. Die ontmoeting maakt het voor mij makkelijker een geschikte kandidaat te koppelen aan een voorliggende interim-opdracht. Dat leg ik dan voor aan Pascal om te checken of dat past in mijn rol. Vol enthousiasme wordt erop gereageerd dat ik de volgende dag al in mijn auto kan stappen om mensen te ontmoeten. Nu spreek ik mensen telefonisch, online of op ons kantoor in Tilburg zodat ik de beste match kan maken.

Matchen van mens en organisatie

Naast het op orde houden van de ondersteunende processen voor de adviseurs Interim op de buitendienst, haal ik vooral energie uit het matchen van mens en organisatie. Daarin kijk ik naar de profielen van onze professionals en koppel ik dat aan onze interim-opdrachten.

Andersom werkt het ook. Komt een opdrachtgever met een profiel voor een interim-opdracht, ga ik op zoek naar interim-professionals binnen ons netwerk. Daarbij spar ik met mijn collega’s binnen het team voor de beste match. Dat maakt mijn functie heel divers.

Onderdeel van Yris
Vanuit mijn functie binnen team Interim ben ik actief binnen accounteam Zuid, samen met verschillende collega’s van ABGL, MZ Services en Geerts & Partners. Yris-breed houden we ons bezig met de visie, toekomstplannen en hoe we elkaar kunnen blijven versterken als organisatie.

Groeien in haar rol

Hoe mijn rol als medewerker binnendienst voor het team Interim zich verder ontplooit, is voor een groot deel aan mij. Ik houd ervan nieuwe zaken te ontdekken en daar word ik continu in gestimuleerd. Zonder de focus te verliezen. Zo volgde ik al een masterclass interim-management van Mieke van den Broek waarin ik bijvoorbeeld leerde dat een gesprek voor een interim-opdracht net wat anders wordt ingestoken dan een sollicitatiegesprek. Dat soort inzichten neem ik meteen mee in mijn huidige rol. Zo blijf ik ontdekken, groeien en ontwikkelen.

Leer haar kennen

Desirée is sinds begin dit jaar onderdeel van het team Interim als medewerker binnendienst.

Is het mobiliteitsdienstverband iets voor jou? Download onze whitepaper:

We beantwoorden al je vragen. Laten ervaringsdeskundigen aan het woord. En nemen je mee in onze werkwijze.