Adviseur Carin leert meer over vitale organisaties

Vitaliteit op de werkvloer zorgt voor bevlogen medewerkers.Door: Carin Meijer

Vanuit het idee om mezelf te blijven ontwikkelen en de kans die ABGL haar eigen medewerkers geeft dat te doen, startte ik in september 2020 met de post-hbo opleiding tot vitaloog via Vitacademie. Eind maart rondde ik de derde module af. De focus lag hierbij op vitaliteitsmanagement. Hoe zorg je op medewerkers-, team- en organisatieniveau voor een vitale organisatie? Deze opleiding vult niet alleen mijn eigen rugzak aan kennis, maar helpt mij ook beter in te leven in wat er speelt binnen organisaties.

Dit houdt vitaliteitsmanagement in 

Bij vitaliteitsmanagement wordt gekeken naar hoe werkgevers en werknemers een positief werkklimaat creëren waarin zij het beste van zichzelf laten zien. En welke activiteit bijdraagt aan het ontplooien hiervan zodat iedereen wil bijdragen aan het hoger doel van de organisatie. De werkplek wordt een omgeving waar jij je prettig en veilig voelt en optimaal presteert. Samen kom je zo tot mooiere resultaten. 

Goed werkgeverschap betekent ook aandacht voor vitaliteit

Binnen de module kijken we vanuit een vitaliteitsoogpunt naar een organisatie. Wat zien we? Waar zitten de knelpunten? En wat is er nodig om de vitaliteit in de organisatie te verbeteren? Je reflecteert en gaat het gesprek aan met elkaar. Als werkgever is dat een eerste stap naar bevlogen en vitale medewerkers. De intentie is om een prettige werksfeer te creëren vanuit goed werkgeverschap. Je wilt immers dat jouw medewerkers met plezier hun werk doen. In de praktijk zien we minder verzuim, trouwe collega’s aan de organisatie en meer proactiviteit.

Vitale medewerkers in de organisatie zorgen voor:

  • Minder ziekmeldingen
  • Meer initiatief
  • Meer productiviteit
  • Bereidheid om collega’s te helpen
  • Creatievere oplossingen
  • Meer toewijding

Vitaal leiderschap

Om te zorgen voor een vitale werksfeer kijk jij als leidinggevende naar jezelf. Ben jij een goed voorbeeld? Vitaal leiderschap begint namelijk bij voorbeeldgedrag. Vraag jezelf af wat jij deed waardoor een bepaalde situatie is gecreëerd. Zijn medewerkers positief en vol energie, omdat jij dat goede voorbeeld geeft? Of merk je een negatieve sfeer, omdat je weet dat jij gestrest bent geweest over het jaardoel?

Als vitale leider wil je medewerkers inzetten op hun talenten. Door te weten waar hun passie en drijfveren liggen, kun je mensen daarop inzetten en begeleiden. Het resultaat? Vitale medewerkers die weten wat hun talenten zijn en met plezier werken.

Vitaliteit in teamverband

Naast het bekijken van vitaliteit bij individuele medewerkers en op organisatorisch niveau, ging ik tijdens de module ook aan de slag met de energieën in teams. Dat betekent dat een team in een hyperzone, comfortzone, passieve zone en zin-zone kan zitten. Het mooiste is om het team in de zin-zone te krijgen. Daarin zie je een hoge productiviteit en intrinsieke motivatie.

Verschillende zones in teamverband

  • Hyperzone: medewerkers reageren veel op prikkels van buitenaf en er is onderling weinig samenwerking.
  • Comfortzone: mensen zijn niet uitgedaagd en werken op de automatische piloot. Op de werkvloer hangt een gemoedelijke sfeer.
  • Passieve zone: het team is uitgeblust en voert enkel taken uit waar ze niet onderuit komen.
  • Zin-zone: er heerst een hoge productiviteit dankzij intrinsieke motivatie. De sfeer op werk voelt vertrouwd en nodigt uit om iedereen zichzelf te laten zijn.
Je gaat van moet naar moed.”

Er is moed voor nodig

Verantwoordelijkheid nemen voor vitaliteit in de organisatie vergt moed, omdat er iets gaat veranderen en je daarbij ook naar jezelf moet kijken. Het omslagpunt om de balans binnen de organisatie, het team en de medewerkers te creëren, ligt bij moed. Door je bewust te zijn van emoties kun je bovendien invloed uitoefenen op het werkgeluk. Vitale emoties zijn in balans. Denk aan emoties als vreugde, bereidheid, acceptatie en liefde. Terwijl er bij een disbalans boosheid, angst, schaamte en apathie heerst.

Meenemen in mijn eigen rugzak

De modules die ik volg, helpen mij verder in mijn eigen ontwikkeling. Het zorgt er daarnaast voor dat ik mij als senior adviseur nog beter kan inleven in de verschillende situaties binnen een organisatie. Door samen in gesprek te gaan, kom je verder en zorg je voor een vitalere organisatie. Dat betaalt zich terug.

Word je bewust van vitaliteit op de werkvloer voor een gezonde werksfeer en bevlogen medewerkers.