Merel Simonse: van stagiaire tot junior adviseur

Merel SimonseNa een derdejaars stageopdracht en een afstudeerstage bij Yris voel ik me er als een vis in het water. Ik ken de drie labels, de bedrijfscultuur en de werkwijze. Nu mijn onderzoeken voor de HRM-opleiding zijn afgerond, blijf ik lekker plakken als vaste kracht. En ga ik aan de slag als junior adviseur interim en medezeggenschap bij deze mooie organisatie.

Bedrijfscultuur en beoordelingssysteem

Ik viel met mijn neus in de boter toen ik hier binnenkwam voor mijn derdejaars stageopdracht. De drie labels zaten midden in de fusie. Het werd mijn taak om te onderzoeken hoe de bedrijfsculturen bij elkaar pasten. En wat voor invloed die culturen op de fusie hadden. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik de cultuur van ABGL, MZ Services en Geerts & Partners goed ken.

Eenmaal die opdracht afgerond, gaven Walter en Didi aan mij graag nog eens te ontvangen. Alleen dan voor mijn afstudeerstage. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Ik kreeg de kans om de huidige beoordelingssystemen onder de loep nemen. De ambitie deze op een eigentijdse manier te ontwikkelen binnen Yris was een logische volgende stap na de fusie.

Dus ging ik kijken hoe we dat anders konden inrichten. Het doel was om functioneringsgesprekken uit te breiden zodat collega’s onderling met elkaar in gesprek gingen door middel van 360 graden feedback. Om zo naast het gesprek met de leidinggevende ook als collega’s van elkaar te leren.

Actief bij Yris

Naast mijn afstudeeronderzoek, werkte ik ook twee dagen per week mee. De eerste vier maanden liep ik met MZ Services mee. Vervolgens bij ABGL. En nu start ik als vaste kracht bij team interim. Nu het onderzoek is afgerond, heb ik de mogelijkheid gekregen om bij Yris te blijven. Zodat ze me kunnen inzetten waar extra handen nodig zijn en waar ik van waarde ben. Op deze manier kan ik bijdragen aan de implementatie van het nieuwe beoordelingssysteem.

De diversiteit in werk is voor mij enorm waardevol. Ik kom van de opleiding HRM en die is enorm breed. Dat past perfect bij mij, want ik vind veel aspecten interessant. Specialiseren hoeft voor mij nu dus nog niet. Gelukkig krijg ik hier de mogelijkheid om alle facetten binnen Yris te ondervinden.

In het diepe gegooid

In mijn tijd hier heb ik enorm veel inzichten gedaan. Over de drie labels, maar ook op het gebied van mijn eigen kennis en kunde. Zo kwam ik in een omgeving terecht waar je te maken hebt met ondernemingsraden en de publieke sector, waar ik tijdens mijn studie niet veel mee te maken heb gehad.

Tijdens mijn tijd bij MZ Services nam Didi mij vaak mee op training. Stukje bij beetje leerde ik steeds meer nieuwe dingen en mocht ik bepaalde voorbereidingen of onderdelen van de training op me nemen. Zo werd ik soms best in het diepe gegooid. Maar dat is juist leerzaam geweest. En ik kon altijd aan de bel trekken als ik ondersteuning nodig had.

Als ik op de middelbare school een spreekbeurt moest geven, dook ik het liefst onder de tafel. Voor groepen spreken deed ik liever niet. Nu haal ik er juist veel plezier uit. Ik heb het een aantal keer gewoon moeten doen, uit m’n comfort zone treden. En dat werkte voor mij.

Echt leren kennen

Hoe waardevol is het dat ik mocht meemaken hoe drie organisaties één worden? Ik heb zelfs de kans gehad een klein deel bij te dragen met mijn onderzoek naar de bedrijfsculturen. Ik ontdekte wat voor uitdaging het is om verschillende organisaties en diens culturen in elkaar te laten vloeien. Vooral nu is dat extra lastig omdat we elkaar minder zien. Maar tegelijkertijd leerde ik ook hoe iedereen er hier de schouders onder zet en hoe het Yris DNA ook intern naar voren komt.

Wil je meer weten?

Maak de verbinding met Merel