Hoe is het nu met… Wendy Bent

Wendy Bent werkte jaren als teamleider tot het plezier in haar werk steeds meer ontbrak. Nu is ze strategisch adviseur.Na bijna 12,5 jaar voor een gemeente te hebben gewerkt, liep Wendy Bent vast. Ze kreeg steeds minder plezier in haar werk. In een mobiliteitsdienstverband wilde Wendy ontdekken in welke functies ze haar vaardigheden en competenties kon inzetten. “Toen bleek er nog voldoende materiaal te zitten om na een poetsbeurt weer te glimmen.”

Na het mobiliteitsdienstverband en een opleiding tot gecertificeerd RADI-adviseur (Register Adviseur Duurzame Inzetbaarheid) wees een vriendin haar op de functie van strategisch adviseur bij Twente Milieu. Een week na haar sollicitatie ging ze al aan de slag.

De functietitel past wél

“Een functietitel kan heel stoer klinken en ver van je afstaan. Door goed naar de competenties en vaardigheden te kijken en overtuigd te zijn van jezelf, kan de functie echt wel bij je passen.” Bij het zien van de functietitel van strategisch adviseur, keek Wendy meteen naar de gevraagde vaardigheden en competenties. De functietitel bleek ondergeschikt. “Ik wist dat ik het kon en heb meteen gereageerd. In mijn oude patroon had ik misschien getwijfeld of ik ‘strategisch’ genoeg zou zijn.”

“De vaardigheden en competenties waar Twente Milieu om vroeg, waren op mijn lijf geschreven. Een proactieve, verbindende en analyserende rol, waarin ik ging ontwikkelen, adviseren en schrijven. Vooral beleidsmatig ontwikkelen en schrijven kwamen in mijn vorige rol als teamleider minder terug. De branche afval en openbaar beheer kende ik nog niet, dat heb ik meteen eerlijk gezegd. Gelukkig mocht ik toch op gesprek komen en kon ik snel starten.”

Aandachtspunten bij het beoordelen van een functie

Op het moment dat Wendy op de vacature reageerde, had ze een aantal punten in haar hoofd geprent. Punten waarvan ze tijdens haar mobiliteitstraject bij ABGL had ontdekt dat die belangrijk voor haar zijn bij het beoordelen van een nieuwe baan: past de cultuur bij mij, is er voldoende uitdaging en kan ik helemaal mezelf zijn?

De coronapandemie maakte het wat lastiger om deze vragen met een volmondig ‘Ja’ te beantwoorden. Toch kon Wendy de ontvangst bij haar nieuwe werkgever direct waarderen. “Zelfs bij een online meeting met een groep van dertig tot veertig mensen werd ik bij de start nog even voorgesteld.”

Zelf de antwoorden vinden

Het mobiliteitsdienstverband bij ABGL leerde Wendy focus te krijgen: op datgene wat je zoekt en waar je goed in bent. “ABGL lepelt de antwoorden niet op. Dat is in het begin even moeilijk, maar antwoorden in je schoot geworpen krijgen en daarin meegaan, werkt ook niet.” In haar vorige baan bij de gemeente ontdekte Wendy na 12,5 jaar een verstikkend patroon. “Ik kreeg minder energie, liep vast in mijn rol als teamleider en dacht dat de competenties en vaardigheden ontbraken om mezelf verder te ontwikkelen. ABGL liet me inzien dat onder die verstikking voldoende materiaal zat om na een poetsbeurt weer te glimmen.”

Dat gebeurde onder begeleiding van drie adviseurs van ABGL. “Zo bracht Marieke Vreugdenhil mij veel op persoonlijk vlak: ze liet me zien hoe mijn karaktereigenschappen terugkomen in mijn privéleven en in mijn werk. Sunetta Theijken gaf inzichten in het (her)vinden van behoeften in mijn werk en Robin Abma ondersteund op het gebied van solliciteren.”

”Hier voel ik me thuis”

Na het afronden van het mobiliteitsdienstverband bleef Wendy niet op interim-basis bij ABGL werken. Ze was op zoek naar zekerheid en wilde zich voor langere tijd aan één organisatie verbinden. Dat er bij haar nieuwe werkgever korte lijntjes lopen en mensen er echt voor haar zijn, vindt ze prettig. “Het is een uitvoerende organisatie, hier werken echte doeners. Bij die aanpak voel ik me thuis. Mede dankzij ABGL ben ik tot dat inzicht gekomen.”

Weten of het mobiliteitsdienstverband ook iets voor jou is? Vul dan de checklist mobiliteitsdienstverband in.

Vind net als Wendy samen met ABGL de baan waar jij écht gelukkig van wordt.