Wat verwacht jij van een interim-kandidaat? Pascal van de Giessen licht de ‘schijf van zes’ toe

We kennen allemaal de schijf van vijf: een handig hulpmiddeltje om gezonde keuzes te maken bij ontbijt, lunch, snack of avondeten. Wil je niet alleen voor jezelf, maar ook binnen jouw organisatie gezonde keuzes maken? Kies dan voor de schijf van zes.

Auteur: Pascal van de Giessen

Wij zien het als onze missie om voor de organisaties waar we voor werken de juiste kandidaat te vinden. Daarom vind ik het belangrijk dat ik een goed – en genuanceerd – beeld van een interim-professional krijg, maar ook van de opdrachtgever zelf. Om die reden hebben we de schijf van zes in het leven geroepen. Deze schijf helpt jou – net zoals de ‘schijf van vijf’ van Het Voedingscentrum – om gezonde keuzes te maken. In dit geval voor jouw organisatie. Het is een tool die organisaties helpt bij het zoeken naar de juiste persoon. Het gaat om een zestal competenties die houvast bieden bij het concretiseren van de functie, maar ook om de eigenschappen van je nieuwe collega hieraan te matchen. Dit maakt het selectieproces – in mijn ogen – een stuk makkelijker. Mijn collega schreef een leuke blog voor interim- professionals over ‘Een carrière als interim-professional, is dat iets voor mij?

De zes competenties

Creatief, energiek en communicatief zijn drie belangrijke competenties waarmee de professional een organisatie binnenstapt. De interim-professional is nieuw binnen het bedrijf en er wordt een mate van zelfstandigheid verwacht. Iemand die deze competenties bezit, is actief in het contact zoeken met collega’s. De professional denkt in oplossingen, weet bij wie hij of zij terecht kan, met wie de samenwerking moet worden aangegaan en zoekt nieuwe manieren en methodieken tijdens het uitvoeren van opdrachten. Ook stopt hij of zij niet eerder dan wanneer de kern van vraagstukken of behoeften is blootgelegd.

De competentie omgevingsbewust gaat over kennis van het werkveld. Als professional kom je terecht op functies in het publieke domein. De bedrijfscultuur en interne politiek zorgen ervoor dat zaken soms net even anders verlopen dan bij andere organisaties. Er zijn meerdere partijen mee gemoeid wanneer er plannen gemaakt en beslissingen genomen worden. Het is voor een organisatie belangrijk dat een interim-professional zich van deze politieke omgeving bewust is.

De politiek – op zowel landelijk als op gemeenteniveau – heeft als uitgangspunt verbinding. Als professional met een vat aan kennis en kunde is niets mooier als er binnen de organisatie verbindend gewerkt wordt. Ondernemende mensen zien en benutten kansen, vinden het heerlijk om eigen ideeën uit te werken en zijn niet bang om met voorstellen te komen. Wanneer het einde van een opdracht in zicht is zorgt ‘de ondernemer’ ervoor dat de volgende opdracht alweer klaar ligt.

Het werkveld anno nu

Ik vergelijk de arbeidsmarkt steeds vaker met de huizenmarkt. Stel, je wilt je huis verkopen en neemt een makelaar in de arm. Hij of zij plaatst jouw huis op Funda en binnen een uur heeft de makelaar 50 aanmeldingen voor een bezichtiging. Een dag later wordt er flink geboden en zelfs overboden. Weer een dag later is het huis verkocht. Ook op het gebied van vacatures en functies kunnen de sollicitaties flink binnenstromen. Echter wordt er binnen de banenmarkt niet zomaar meer op één paard gewed. Dus voordat je het weet is de perfecte interim-professional ‘verkocht’.

De snelheid waarmee gekozen wordt, ligt vele malen hoger dan voorheen. Snelheid binnen het sollicitatie- en plaatsingsproces is gewenst. ABGL kiest daarom bewust voor de schijf van zes. Door concreet te weten waar men naar op zoek is, kan er snel geschakeld worden en is een match snel(ler) gemaakt. Bij ABGL wordt vanuit meerdere invalshoeken gekeken naar de behoeften van een organisatie en de mogelijke kandidaten. Deze gesprekken worden grondig voorbereid en ABGL vraagt om transparantie zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

DNA van ABGL

Ook bij de medewerkers van ABGL zijn de competenties van de schijf van zes in het DNA verweven. Ze voelen in hun vezels waar deze competenties voor staan en hoe deze zorgen voor de perfecte match.

De interim-professional die voldoet aan de schijf van zes zorgt voor een frisse wind binnen het bedrijf. Of het nu enkele maanden is of men samen tot de conclusie komt dat een langere tijd nodig is. Wanneer creatieve en energieke ondernemers met een plan van aanpak komen, geven zij met de schijf van zes het bedrijf een positieve draai. Wat wil je als organisatie nog meer?

Nieuwsgierig wat de schijf van zes voor jouw organisatie betekent?

Pascal kan je er alles over vertellen