Werk aan jouw persoonlijke visuele uitstraling

Merianka LesageKijk iemand altijd recht aan, ook op profielfoto’s. En voorkom dat je een ‘screensavergezicht’ trekt wanneer anderen aan het woord zijn. Het zijn zomaar twee praktische tips die Merianka Lesage van MissPerfect geeft in haar workshop Kracht door Uitstraling. “Door te werken aan aan jouw visuele presentatie zet je jouw uitstraling in als jouw krachtigste marketinginstrument.”

Het belang van de eerste indruk

Merianka leert je met inzichten uit de reclamewereld en sociale- en neuropsychologie hoe je de automatische processen van ons brein beïnvloedt. “We zeggen altijd don’t judge a book by it’s cover, maar mensen reageren nou eenmaal op wat ze zien en hangen daar direct een label aan. Je krijgt geen kans om toe te lichten hoe aardig je bent en een slechte eerste indruk maak je niet zomaar ongedaan.”

“Je blijft authentiek, maar dan op een zelfbewuste manier. Zo kom je gemakkelijker nader tot elkaar.”

Beter verbinding maken

Al ben jij inhoudelijk nog zo sterk: als je geen verbinding maakt met de ander, komt jouw boodschap niet over. “Lichaamstaal is de belangrijkste factor wanneer we iemand beoordelen. Ik maak je bewust van waar de ander op let. Hoe is jouw mimiek bijvoorbeeld? En leun je geïnteresseerd naar een ander toe of neem je letterlijk afstand? We maken onbewuste processen bewust, oefenen hiermee en zetten zo in op effectieve communicatie die verbindt.”

Straal jij online uit wat je wilt overbrengen? Controleer welke eerste indruk jouw profielfoto op een ander maakt. Op het platform Photofeeler verzamel je online gemakkelijk feedback.

Meer zelfvertrouwen

Werken aan jouw visuele uitstraling gaat erom dat je het beste uit jezelf haalt. “In jouw persoonlijk zichtbaarheidsplan geef ik je tal van pragmatische tips. Ons oerbrein is onder andere gevoelig voor contrast en balans. Het is daarom slim om de contrastwaarde in jouw gezicht te herhalen in jouw kleding. Heb jij een donkere bril, donker haar en een lichte huid? Draag dan ook en donker jasje en een lichte top. Zo voorkom je dat alle aandacht naar je bril uitgaat.

Werk aan jouw persoonlijke, visuele uitstraling en krijg meer zelfvertrouwen en energie.

ABGL biedt voor alle collega’s met een mobiliteitsdienstverband verschillende workshops en trainingen, waaronder de workshop Kracht door Uitstraling van Merianka Lesage. Wil je meer informatie over deze workshop of wil je meer weten over het mobiliteitsdienstverband, neem dan contact met ons op. 

Contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.