De kracht van persoonlijke aandacht

Door: Carin Meijer

De werkwijze van ABGL kenmerkt zich door de persoonlijke aandacht die we geven. Aan mensen in een mobiliteitsdienstverband en aan opdrachtgevers, maar ook aan onszelf en aan elkaar. Dit levert mij en mijn collega’s niet alleen veel meer werkplezier op, maar het biedt ook andere voordelen. In dit blog vertel ik je er meer over.

Persoonlijke aandacht verweven met dienstverlening

Kijk je naar onze dienstverlening, dan zie je dat deze verweven is met de persoonlijke aandacht die we zo belangrijk vinden. Een goed voorbeeld van persoonlijke aandacht is het maatwerk in ons mobiliteitsdienstverband. Ons uitgangspunt hiervoor is dat iedereen uniek is en dus is ook ieder traject uniek en afgestemd op jou als individu. We bieden geen standaard trajecten aan, maar kijken echt naar wat jij nodig hebt.

Wat bijdraagt aan jouw ontwikkeling

Ook in de begeleiding tijdens het traject staat persoonlijke aandacht centraal. Tijdens het mobiliteitsdienstverband is je loopbaanregisseur het vaste aanspreekpunt. We bespreken welk contact jij prettig vindt, want we geloven dat dit bijdraagt aan het proces. Voel jij je goed bij een telefonische afspraak een keer per week? Of liever tweewekelijks bijpraten tijdens een wandeling? Ook face-to-face aan je eigen keukentafel, afspreken op de werkvloer of op een van onze kantoren door heel Nederland behoort tot de mogelijkheden.

Individuele voorkeuren en behoeftes

Vanuit WILL, ons interne opleidingsinstituut, leggen we de nadruk op jouw persoonlijke verhaal, maar ook je individuele voorkeuren, talenten en behoeftes. In overleg met ons kies je wanneer welke workshops aansluiten bij jouw ontwikkeling. Een mobiliteitsdienstverband is natuurlijk niet vrijblijvend, maar we zullen altijd in gesprek gaan om te kijken wat jou echt helpt.

We gaan in gesprek om te kijken waar jij behoefte aan hebt

– Carin

Persoonlijke aandacht geven doe ik zo

Als senior adviseur mobiliteit voer ik meerdere gesprekken met een kandidaat of opdrachtgever. En als het nodig is, haak ik een loopbaanregisseur aan. Ik ga hierbij echt met mensen in gesprek door mijzelf in te brengen, met oprechte aandacht en interesse in de ander.

Ik ga met een open blik en zonder verwachtingen een gesprek in. Alles mag er zijn en alles kan gebeuren; ik laat me graag ‘verrassen’. Op deze manier is mijn gesprekspartner ook vrij om zichzelf te zijn en te laten zien. Iedereen met wie ik spreek, heeft een eigen verhaal en ik wil dat mensen zich gezien en gehoord voelen.

Om dit goed te kunnen doen, besteden we bij ABGL aandacht aan onze eigen, persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie. Als je in contact staat met jezelf, kun je ook contact maken met een ander.

Voordelen van persoonlijke aandacht

Omdat wij verder kijken dan alleen een cv, leren we iemand goed kennen. We zien dat mensen zich snel openen en hun verhaal delen. Als je je namelijk veilig en op je gemak voelt, dan kun je echt tot de kern komen. Zo bouwen we een band op en kunnen we iemand optimaal begeleiden.

Door de persoon centraal te stellen, focussen we zowel op het proces als op het resultaat. Bij ABGL geloven we dat we daarvan de vruchten plukken. Dankzij onze persoonlijke aanpak zien we dat het resultaat vaak sneller bereikt wordt en duurzamer is.

Omdat onze aanpak persoonlijk is, kunnen we de opdrachtgever en kandidaat ook beter van dienst zijn. Iedereen is erbij gebaat. Een mooi voorbeeld hiervan is een nieuwe meting die we in kunnen zetten: Profilizer. Deze meting geeft alle betrokkenen inzicht in verwacht gedrag en veerkracht en helpt bij het optimaliseren van talenten van professionals binnen een organisatie. De talentenmeting is wetenschappelijk gevalideerd en is een mooie aanvulling op onze persoonlijke benadering.

Persoonlijke aandacht en de ABGL bedrijfscultuur

Persoonlijke aandacht is natuurlijk fijn om te ontvangen, maar ook fijn om te geven. Bij ABGL is dit onderdeel van de bedrijfscultuur. Wij zijn ook als collega’s met elkaar begaan, hebben aandacht voor elkaar en houden van korte lijntjes.

De kracht van persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht draagt niet alleen bij aan het vinden van een nieuwe baan – heel belangrijk –, maar ook aan levensgeluk.

Wie goed doet, goed ontmoet

– Carin

Oprechte aandacht verspreidt zich als een olievlek; wat je geeft, komt ook weer terug. Wie goed doet, goed ontmoet. Dus de oprechte aandacht die ik geef, komt ook weer bij mij terug en versterkt mijn werkplezier. Waar wij als ABGL voor staan, wie we zijn en wat we verkondigen, dat is ook echt zo. Daarom heb ik het hier al ruim vijf jaar zo naar mijn zin!

Meer weten over ABGL? De mensen die bij ABGL werken en de diensten die we aanbieden?

Vraag onze brochure aan