Doorbreek patronen om regie op je loopbaan te houden

Ralph KolenDoor: Ralph Kolen

Iedereen kent het ezeltje dat elke dag dezelfde route aflegt naar het hek van het weiland. Na een tijd ontstaat er een spoor in het gras, waar hij niet meer van afwijkt. Dat is precies wat er met jou gebeurt als jij geen ruimte geeft aan creativiteit in het werkveld. Jij ontwikkelt jezelf en jouw talent niet meer. Jouw wielen schieten elke dag automatisch in hetzelfde karrenspoor. Het wordt steeds moeilijker om sturing te geven aan jouw loopbaan. Doorbreek deze patronen en houd de teugels in handen.

Waarom vaste patronen doorbreken?

Zowel voor werknemers als werkgevers dragen vaste patronen niet bij aan meer creativiteit. Ja, het is functioneel en overzichtelijk. Maar het maakt je niet flexibel en creatief. Want je kijkt niet verder dan het vaste referentiekader. Terwijl je misschien juist een frisse blik nodig hebt voor een betere invulling van jouw functie of loopbaan. En jouw werkgever mist een collega die zich elke dag vol enthousiasme inzet en de organisatie naar een hoger niveau tilt.

Daarbij zorgen deze vaste patronen ervoor dat jij moeilijk kunt meebewegen in bijvoorbeeld een crisis. Of wanneer het verdienmodel van het bedrijf verandert en jij andere taken krijgt. Bereid je hier daarom juist in zekere tijden op voor. Want hoe meer jij nu al afwijkt van jouw werkrituelen, vaste takenpakket en standaard denkwijze, hoe flexibeler jij wordt. Zowel in het inzetten van jouw competenties en vaardigheden als in jouw rol op de arbeidsmarkt. Ik leg je uit hoe.

Begin klein

Vaste patronen in je loopbaan doorbreken, begint bij veranderingen in je privéleven. Uit onderzoek blijkt dat mannen bijvoorbeeld hun gezicht volgens een vast ritueel scheren. Op het moment dat ze dit veranderen, wijken ze af van dat diepgegraven karrenspoor. Het activeert andere gebieden in jouw hersenen waardoor je nieuwe inzichten opdoet. Doorbreek dus vandaag jouw vaste patronen nog. Vervang de meetings via Zoom of Teams eens door een telefonische vergadering die je tijdens een wandeling doet. En zet een statafel in je woonkamer zodat je niet aan de eettafel gebonden bent maar ook staand kunt werken.

Zet jouw vaardigheden voorop

Initiatief nemen binnen jouw loopbaan is makkelijker gezegd dan gedaan. Het vereist van jou dat je inzicht hebt in welke kant jij op wilt. Een hulpmiddel daarbij: denk buiten de kaders van jouw functie en redeneer meer vanuit de rol die jij binnen de organisatie kunt vervullen. Dan kan het zijn dat de secretaresse haar vaardigheden goed weet in te zetten bij dat ene nieuwe project. En dat jij op een andere afdeling als een vis in het water bent. Kleur buiten de lijntjes en ga een hele andere richting op. Zet daarbij jouw vaardigheden en talent voorop en je zult zien dat je in een compleet andere rol aan de slag kunt.

Toen ik een opdracht vervulde bij Van Lanschot, maakten enkele werknemers daar na een reorganisatie de overstap naar de overheidssector. Zij gingen aan de slag als schuldhulpverlener en dat was een rol die hen prima paste. Waarom? Door hun kennis van de financiële wereld en sociale vaardigheden. Kijk dus verder dan je ‘eigen’ vakgebied.

Wees eens burgerlijk ongehoorzaam

Om een nieuw plan door te voeren, vraag jij eerst toestemming aan de manager. Maar ook dat is een vast patroon. Dingen die standaard zijn, belemmeren de creativiteit. Neem daarom soms het voortouw om ideeën uit te voeren en doe de dingen waar jij energie van krijgt.

Zet eens iets spontaan in gang, met het risico dat je misschien achteraf sorry moet zeggen. Dat hoeft natuurlijk geen zwaarwegend bedrijfsbesluit te zijn. Maar neem bijvoorbeeld de leiding in een vergadering of spar eens met een collega van een andere afdeling.

Soms is het beter om achteraf sorry te zeggen, dan vooraf toestemming te vragen.”

Een crisis als eyeopener

In de eerste coronagolf bleek hoe goed we het deden: thuiswerken, andere verdienmodellen implementeren en op een nieuwe manier communiceren. Waarom lukte dat? Omdat er geen plan was om op terug te vallen. Geen uitgestippeld pad. Of karrenspoor.

En dus kreeg creativiteit de ruimte. Dit leidde tot goede oplossingen. Toch wil ik benadrukken dat er in zekere tijden niets mis is met vaste patronen. Maar juist dan moet je ze doorbreken, om bestand te zijn tegen een snel veranderende en grilligere wereld. Want dat de wereld verandert en blijft veranderen, is een van de vaste patronen die we dan weer níet kunnen doorbreken.

Doorbreek jouw vaste patronen eens. En profiteer van een verandering van structuur. ABGL ondersteunt je hierin.