Doorbreek je eigen patronen en help de organisatie vooruit

Marieke VreugdenhilDoor: Marieke Vreugdenhil

Persoonlijke ontwikkeling is het fundament van leiderschap. Erik-Jan Mares, de CEO van Zeeman, verwoordt dit mooi: “‘Mensen denken vaak dat leiderschap gaat over leidinggeven aan anderen, maar het gaat om leidinggeven aan jezelf. Volledig kunnen accepteren wie je bent.” Dit betekent goed naar jezelf durven kijken om negatieve patronen bloot te leggen en te doorbreken.

Lees het hele interview met Mares

Hoe mijn verleden mij vormde

Ik werd als kind gepest. Dat werkt door in mijn volwassen leven. Als mensen mij niet mogen, voel ik soms nog steeds een steek van verdriet. Voorheen schoot ik dan in mijn overlevingsmodus van pleasen, keihard werken en mezelf overschreeuwen.

Inmiddels weet ik hoe ik de verbinding met mezelf behoud. Door goed te reflecteren en mijn angsten te overwinnen blijf ik mezelf. Ik werk nog steeds hard, maar nu omdat ik het leuk vind en niet omdat ik iemands goedkeuring nodig heb.

Zonder dat je het weet kunnen jouw patronen je tegenwerken.

Accepteren en verwerken

Als jouw verleden de overhand neemt, is dat niet fijn voor jezelf. En ook niet voor de organisatie waar je werkt. Hard werken is goed, maar te hard werken verhoogt de kans dat je overbelast raakt. Ik leerde daarom om te doseren. Heb jij ook wel eens last van jouw verleden? Voel je je belemmerd en bereik je daardoor niet wat je wilt? Onderzoek dan eens of jij belemmerende patronen hebt.

Analyseer de situatie en bekijk wat je anders had kunnen doen. Vraag ook anderen om hun mening. Dit kan behoorlijk confronterend en pijnlijk zijn, maar om patronen te doorbreken moet je ze eerst herkennen en doorleven. Je natuurlijke reactie gaat waarschijnlijk niet veranderen, maar je leert er beter mee omgaan.

Probeer jezelf niet te ontkennen. Jij bent wie je bent.

Neem me mijn magie niet af

Patronen zijn niet altijd negatief. Ze zijn jouw bestaansrecht, vergeet dat nooit. Het is jouw overlevingsstrategie die je heeft gebracht waar je nu bent. Als ik naar mezelf kijk, zijn de positieve kanten dat ik erg resultaatgericht ben. Mensen weten: linksom of rechtsom, Marieke krijgt het voor elkaar. Ik red het wel.

Bekijk Marieke’s blog over verbinding, beweging en ontwikkeling

Zwem niet tegen de onderstroom in

Als jouw patronen blootgelegd zijn, kun je onderzoeken of jouw natuurlijke beweging strookt met die van de organisatie. Oftewel: past de organisatiecultuur bij jouw persoonlijke dynamiek? En zet stappen wanneer jullie niet (meer) matchen. Belangrijk voor leiders, maar eigenlijk voor iedereen. Onderschat niet hoe krachtig de onderstroom in een organisatie is. Voor je het weet sleurt hij je mee en ga je kopje onder.

Het mobiliteitsdienstverband kan jouw reddingsboei zijn wanneer de onderstroom te sterk is.