Hoe is het nu met… Andries Vinke

Door van een functie binnen de overheid over te stappen naar een zorgorganisatie, ervaart Andries Vinke meer werkgeluk.“Als ik nog bij de overheid werkte, had ik nu niet met zoveel plezier de laatste jaren tot mijn pensioen gewerkt. Nu ben ik blij dat ik gelukkig nog vijf jaar mag.” De 62-jarige Andries Vinke startte twee jaar geleden het mobiliteitsdienstverband bij ABGL. Hij ontdekte toen zijn passie voor zorg en werkt inmiddels bijna twee jaar bij zorgorganisatie de Baalderborggroep.

Van de overheid naar de zorg

Als teamleider binnen deze organisatie voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking, stuurt Andries teams op vier locaties aan. “Dat is soms best pittig. Zeker nu met corona en de veiligheidsmaatregelen die daarbij horen. Een tijd terug was er op één van mijn locaties een uitbraak.

Van de dertien medewerkers waren er acht positief getest en ook onder de cliënten waren zieken. Ik maakte lange werkweken om de roosters rond te krijgen, de families en betrokkenen goed te informeren en te zorgen dat collega’s hun werkzaamheden konden blijven doen.”

Een compleet andere wereld dan de overheidssector waar Andries vandaan komt. “Desondanks is mijn werkplezier ontzettend toegenomen. Inhoudelijk gezien zit ik bij de Baalderborg minder vast aan procedures en formaliteiten in vergelijking tot de gemeente. Dat geeft meer vrijheid. Ook spreken de cultuur en sfeer in de zorg me enorm aan. Iedereen staat voor elkaar klaar en kan een beroep op elkaar doen. Ik vind het fantastisch om met mensen met een beperking te werken. Een dankbare en mooie doelgroep.”

Blij met mobiliteitsdienstverband

“Het mobiliteitsdienstverband bij ABGL bleek voor mij een uitkomst. Ik denk nog geregeld terug aan mijn zoektocht die ik onder begeleiding van Titia Kroep, Pascal van de Giessen en Leila van Veen met veel plezier aanging. De manier waarop zij een informele sfeer creëerden waar iedereen zegt waar het op staat en duidelijk is naar elkaar, vond ik erg prettig. Ik heb ervaren dat bij ABGL heel goed wordt gekeken naar iemands passie en drijfveren. Ik voelde mij in mijn kracht gezet en van daaruit kon ik zoeken naar de baan die het beste bij mij past. Die manier van aanpak neem ik nu mee in mijn functie als teamleider in de zorg.”

“Zo heb ik een poosje geleden één van mijn medewerkers gestimuleerd om te solliciteren op een vacature teamleider. Ik zag dat zij toe was aan een nieuwe uitdaging. En ik vind het mooi dat zij nu die uitdaging ook heeft gevonden. Ik ben daardoor misschien een waardevolle medewerker kwijt, maar zij ervaart nu meer werkplezier. Dat gun ik haar en dat gun ik iedereen. Zo heb ik het zelf ook ervaren.”

Ga net als Andries het mobiliteitsdienstverband aan en vind een baan die écht bij je past.

Wil je weten of het mobiliteitsdienstverband iets voor jou is?