Word toekomstbestendig, denk na over omscholing

Door: Marieke Vreugdenhil

Nadenken over jouw toekomstige carrière en met jezelf én je omgeving in gesprek gaan over jouw wensen is altijd verstandig. Ongeacht of jij goed op je plek zit op het werk of niet. Misschien wil je over twee, vijf of tien jaar eens een andere kant op. Denk dan nu al na over bij- of omscholing. Je bent daarmee ook beter bestand tegen een recessie, crisis of plotseling ontslag. Bereid je voor en neem het heft in eigen hand. Ik vertel je hoe.

Het goede gesprek

Vooruitdenken, lef tonen en jezelf toekomstbestendig maken. En dat allemaal naast die fulltimebaan. Dat is niet niks. Er blijkt best een drempel te zijn om bij een leidinggevende aan te geven dat jij wilt ontwikkelen en bijspijkeren. Jij wilt wellicht over drie jaar een carrièreswitch maken. In het verlagen van die drempel zie ik kansen en mogelijkheden voor de Nederlandse arbeidsmarkt.

“Hoe dan?” vraag jij je af. Het is volgens mij zaak om met elkaar in gesprek te blijven over werkgeluk en de toekomst van de werknemer binnen of buiten de organisatie. Niet zozeer met het standaard functioneringsgesprek, maar samen het goede gesprek aangaan over jouw rol binnen de organisatie. Hoe ziet de toekomst er voor jou uit? Wil je dit over twee jaar nog doen? Of ontwikkel jij liever door in een ander veld? Zo’n gesprek hoeft niet alleen vanuit de leidinggevende geïnitieerd te worden. Ga er zelf mee aan de slag.

Als het begint te knagen of ik nog voldoende ontwikkel en groeikansen krijg, ga ik daar direct met mezelf en mijn omgeving over in gesprek. Wees proactief daarin.

Een veilig klimaat maak je samen

Om dat gesprek goed te kunnen voeren, moet er een veilig en open klimaat zijn. Hoe gaaf is het als jij in alle openheid tegen je leidinggevende kan zeggen dat je graag een dag in de week besteedt aan omscholing? Zonder dat er consequenties zijn of dat de leidinggevende direct een einddatum voor de werknemer klaar heeft liggen.

De keuze voor bijscholing zodat jij in de toekomst voor de klas kunt staan terwijl je nu een kantoorbaan hebt, betekent niet dat jij op het werk op dit moment geen werkgeluk ondervindt. Het betekent wél dat jij jezelf toekomstbestendig maakt.

Een werkgever hoort in mogelijkheden te denken. Zodat het team en het bedrijf blijft groeien. Misschien blijkt over vijf jaar dat de werknemer nog lang niet toe is aan iets anders. En dat hij zijn bijscholing heel goed kan toepassen binnen de organisatie. Als werknemer ben jij op jouw beurt bereid te investeren en eigen verantwoordelijkheid te nemen voor zelfontplooiing.

 

Wil jij ook omscholen?

Binnen het mobiliteitsdienstverband bieden we diverse trainingen en cursussen