De uitdaging voor nieuw werk aangaan met Joachim van Hees

Joachim van HeesAdviseur mobiliteit Joachim van Hees staat erom bekend geen uitdaging uit de weg te gaan. Hij streeft te allen tijde werkgeluk na. Dat bracht hem uiteindelijk bij ABGL. Anderen verder helpen en dankbaar werk doen waarin je iets voor een ander kunt betekenen, drijft hem. “Volgens mij is het mobiliteitsdienstverband het grootste cadeau wat je iemand die niet meer op zijn plek zit, kunt bieden.”

Weet wat verandering is

Joachim heeft in zijn loopbaan al genoeg vakgebieden gezien. Hij was voornamelijk werkzaam in de richting van hr, maar zocht ook de consultancy op. “Elke keer zocht ik een plek die me dichter bij mijn passie zou brengen. Dat gaat gepaard met een zoektocht naar wie ik ben, wat ik leuk vind en wat ik kan.” Uit iedere functie nam hij weer nieuwe inzichten mee. Deze komen nu allemaal samen in zijn rol bij ABGL. “Het creëren van vertrouwen, mensen coachen, maar ook netwerken, contact maken en adviseren op de inhoud: ik kan het allemaal kwijt in deze functie.”

Ik weet hoe het voelt om zoekende te zijn, om je drijfveren en werkgeluk steeds te herontdekken. Vanuit mijn ervaring kan ik andere adviseren en helpen een nieuwe plek te vinden.”

Oprechte interesse

Wat Joachim typeert in zijn werkwijze is de oprechte interesse die hij in je toont. “Ik luister aandachtig naar waar de ander mee geholpen wil worden. Maar ik luister ook tussen de regels door. Ik wijs ze op de vraag achter de vraag die ik denk te horen. Een vraag die onder de oppervlakte ligt en waar de kandidaat zich misschien nog niet bewust van is. Mijn uitgangspunt is altijd de wens en het belang van de ander. Op basis daarvan creëer ik maatwerk.”

De mens centraal

De adviseur mobiliteit was niet bewust op zoek naar een nieuwe functie toen hij op ABGL stuitte. “Een oud-collega van mij werkte er al. Ik was benieuwd naar hoe zij ABGL ervaarde, dus belde ik haar op. Ik hoorde alleen maar positieve dingen en aan het einde van het gesprek wees ze me op een vacature. Zo is het balletje gaan rollen.”

De match was er direct van beide kanten. Wat Joachim het meest aanspreekt: dat de mens altijd centraal staat. “Iedereen hier verkondigt, straalt uit en vertelt dat ze uitgaan van de goede bedoelingen van de mens. Collega’s vinden het belangrijk een stap extra te zetten wanneer dat nodig is en zijn van mening dat de kandidaat altijd het belangrijkste is. Ze stralen het niet alleen uit, maar voegen ook de daad bij het woord. Dat is precies ook hoe ik graag werk. Daarom voeg ik me zo graag bij deze club mensen.”

Ga met Joachim in gesprek om jouw nieuwe uitdaging te ontdekken.