Ken je deze vier mobiliteitsoplossingen al?

mobiliteitsoplossingenDoor: Joachim van Hees

Denk je aan ABGL, dan denk je aan interim & mobiliteit. Met een frisse blik wordt naar elke situatie gekeken, altijd in samenwerking met zowel de kandidaat als de organisatie. Duurzaamheid en menswaarde zijn hierbij de uitgangspunten. Mobiliteitsoplossingen kunnen uit verschillende vormen bestaan. Allemaal gericht op het vergroten van werkgeluk en het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling, waarbij maatwerk de regie voert. Hieronder word je meegenomen in vier mogelijke mobiliteitsoplossingen.

Oplossing 1: loopbaanoriëntatie

Mobiliteit draait lang niet altijd om het vinden van nieuw werk bij een andere organisatie. Soms gaat het om het veranderen van je functie of rol om een betere bijdrage te leveren aan de organisatiedoeleinden. Of om het ervaren van meer werkgeluk. Tegelijkertijd wil een organisatie ook talent behouden. Dat vraagt soms om nieuw perspectief. Ontdekken wat er binnen de organisatie mogelijk is om te blijven ontwikkelen en groeien. Daar is het traject loopbaanoriëntatie voor gemaakt.

Iemand die je helpt objectief mee te denken, maakt dat je vrijer en meer buiten de kaders kijkt. Vanuit jouw kwaliteiten en energiegevers. Misschien zijn er bepaalde accenten uit je functie die je wil versterken of juist liever wat minder zou zien. In het loopbaanoriëntatietraject bij ABGL staan we stil bij wie je bent, wat je wil en waarin jij je wil ontwikkelen. Nieuwe ideeën bieden je weer toekomstperspectief zonder drastische verandering van organisatie of werkgever.

Oplossing 2: transitietrajecten/zij-instroomtrajecten

Je wilt werkzekerheid, ook als je overweegt van baan te wisselen. Dat is het uitgangspunt van een zij-instroomtraject. Bij deze mobiliteitsoplossing ligt er een duidelijk pad voor je. Jouw kwaliteiten en interesses kunnen gekoppeld worden aan een rol of baan. Misschien ligt jouw volgende uitdaging in de zorg, ICT of het onderwijs.

Bij ABGL pakken we dat bijvoorbeeld aan met gerichte vak- bij- of omscholingstrajecten trainingen of cursussen. Net wat nodig is om jou klaar te stomen voor die nieuwe baan. We bieden omscholingsmogelijkheden richting branches waar vraag is naar arbeidskrachten. Op die manier weet je dat jouw omscholing daadwerkelijk zin heeft en dat er een baan uit voortvloeit. Tijdens dit zij-instroomtraject stop je bij je huidige werkgever en kom je bij ABGL in dienst. Zo heb je niet alleen perspectief van werkzekerheid maar ervaar je ook de rust en ruimte voor het omscholen, voordat je weer start in je nieuwe functie. Een functie die openstaat en binnen jouw handbereik ligt. En waar jij werkgeluk hervindt.

Oplossing 3: outplacement

Een alternatief voor het mobiliteitsdienstverband is outplacement. Dit is een optie als je weet dat de volgende stap buiten de organisatie is, maar je jouw baan nog niet helemaal los kunt laten. Vooraf stel je een tijdsperiode vast waarbinnen je definitief afscheid neemt. Hierbij is er sprake bepaalde druk in tijd en een zwaardere belasting doordat je bestaande werkzaamheden combineert met het outplacementtraject. Ook een oplossing waarbij we meedenken vanuit jouw belangen.

Oplossing 4: het mobiliteitsdienstverband

Natuurlijk is er ook het mobiliteitsdienstverband. Wanneer de situatie het niet meer toelaat om bij de organisatie te blijven, is dit vaak de beste oplossing. Omdat je direct loskomt van de organisatie, is er meteen ruimte voor een nieuwe blik op de toekomst. Je hebt dan de tijd om te aarden en de situatie te laten bezinken. Dat allemaal terwijl je zekerheid voelt omdat je in dienst bent bij de loopbaanorganisatie.

Bij ABGL bestaat het mobiliteitsdienstverband uit een traject op maat. Onze loopbaanregisseurs en coaches helpen je beter zicht krijgen op talenten, drijfveren en ambities. Competenties en ontwikkelpunten worden kracht en uitdagingen. Dit resulteert in een sterker inzicht en helpt je een droom te verwerkelijken. Door middel van training, opleiding, coaching, detachering en interim-opdrachten word je opnieuw eigenaar van je eigen inzetbaarheid.

Wil je weten of het mobiliteitsdienstverband van ABGL iets voor jou is?

Download onze whitepaper. Hierin beantwoorden we de meest gestelde vragen en laten we ervaringsdeskundigen aan het woord. En we nemen je mee in onze werkwijze.

Vraag nu onze whitepaper aan

Er is nog zoveel meer

De vier mobiliteitsoplossingen in dit blog zijn allemaal vormen waar we bij kunnen helpen en begeleiding voor bieden. Dat neemt niet weg dat we altijd open staan voor alternatieven. Maatwerk is de rode draad voor ons. Daarom is geen idee te gek. We kijken met een frisse blik mee en gaan samen met jou na wat jij nodig hebt. 

Ben jij toe aan een nieuwe stap in je loopbaan?

Onze adviseurs gaan graag met jou in gesprek om te bekijken wat voor jou een volgende stap zou kunnen zijn