Maak kennis met loopbaanadviseur Sunetta Theijken

EeSunetta Theijken is loopbaanadviseur in Noord-Nederlandn rationele carrièrestap. Veel mensen maken hem, maar hij valt niet altijd goed uit. Sunetta Theijken weet er alles van. Zij zat twee jaar lang in een functie die op papier goed leek, maar niet bij haar paste. Al snel brak haar dat op en ze ging een loopbaantraject in. “Daar leerde ik uiteindelijk dat mijn intrinsieke motivatie ligt bij mensen begeleiden. Waar ligt die van jou?”

Waar word jij echt blij van?

Mobiliteitskandidaten weten vaak niet precies wat ze willen op carrièregebied. Het gesprek met de loopbaanadviseur ervaren ze als verplichte kost. Sunetta luistert goed en achterhaalt zo de vraag achter de vraag. “Veel mensen zitten vast in hun weerstand en hebben niet genoeg zelfvertrouwen om meteen aan de slag te gaan. Daarom achterhalen we eerst waar dit nukkige gedrag vandaan komt. Want wat levert het jou nu eigenlijk op?”

Ik luister, maar ga niet overal in mee. Een vertrouwensband is daarom essentieel om tot goed resultaat te komen. Als het nodig is, kan ik kritisch en streng zijn om kandidaten in beweging te krijgen. 

Sunetta houdt rekening met randvoorwaarden

Natuurlijk, er zijn altijd redenen om niet voor een baan te gaan. De reistijd is te lang, het salaris te laag of het is niet precies jouw vakgebied. “Soms snijden die randvoorwaarden echt hout en is de weerstand terecht. Bijvoorbeeld als jij de kinderen van school moet kunnen halen. Dan is het sterk als je nee durft te zeggen en alleen gaat voor iets dat echt bij je past.”

In volle vaart vooruit

Als jouw zelfvertrouwen op peil is en je weet wat je wilt, is het tijd om doelgericht en met hernieuwde energie op zoek te gaan naar een passende baan. “Het belangrijkste is dat je weer met vertrouwen naar de toekomst kijkt. Op het moment dat jij duidelijk weet wat je wilt, volgen jouw doelen en wensen vanzelf.”

Loopbaanadviseur Sunetta Theijken helpt je jouw doel te behalen.

Neem contact op