Ronald Kool over het huidige leiderschapsprogramma: “Het heeft een verdiepingsslag gemaakt”

Het leiderschapsprogramma is onderdeel van WILL.Door: Ronald Kool

Als senior adviseur mobiliteit stond ik aan de wieg van het leiderschapsprogramma van ABGL. De definitie van effectief leiderschap is persoonlijk in balans zijn en zien waar je organisatie naartoe moet. En tegelijkertijd weten hoe je dat voor elkaar krijgt met de mensen om je heen. Sinds de lancering van het programma binnen het mobiliteitsdienstverband in 2019, is het gegroeid. En het is nu opgenomen in WILL, het instituut voor Loopbaan & Leiderschap.

Ronald over effectief en persoonlijk leiderschap

Onderscheid in het leiderschapsprogramma

Binnen het programma maken we onderscheid tussen professional 2.0 en leiderschapsfuncties. Hier focussen we ons op het leiderschapsprogramma voor mensen met een eindverantwoordelijke functie. Denk aan directeuren, gemeentesecretarissen en programmamanagers. Dat doen we omdat deze groep andere competenties heeft en andere uitdagingen zoekt in persoonlijke ontwikkeling en op de arbeidsmarkt.

Verdiepingsslag in het programma

Het leiderschapsprogramma heeft sinds 2019 een flinke verdiepingsslag gemaakt. In plaats van algemene vaardigheden, wordt er gekeken naar het persoonlijke kompas van mensen. Waardoor word jij gedreven? Wat zijn jouw eigen waarden? En sluiten die aan bij de organisatie waar jij wil werken? Is iemand bijvoorbeeld autonoom, dan is een functie bij defensie waar je vooral in hiërarchie werkt, niet verstandig.

Workshop systemisch werken

Eén van de workshops binnen het leiderschapsprogramma is systemisch werken. Hierin maken we kandidaten bewust van hun standaard gedrag en hun talent. En hoe dat samenhangt met het gezin van herkomst. We gaan niet graven in jouw familiegeschiedenis. Maar creëren bewustwording over de invloed die het kan hebben op jouw huidige gedrag. Hoe helpt het talent jou? En hoe werkt het je tegen? Herken je het wanneer je voorkeursgedrag niet werkt in de huidige werkcontext? En kun je dan ander gedrag toepassen?

Aanpassen aan actualiteit

Waar er in 2019 nog weinig sprake was van hybride werken, is dat nu de norm. Als leidinggevende zag je – voor de coronapandemie – je medewerkers elke dag op kantoor. Tijdens en daarna werd digitaal leidinggeven essentieel. Hoe ga je daarmee om? Daar zoomen we ook op in tijdens het leiderschapsprogramma.

Hetzelfde geldt voor het thema werkdruk nu er veel vanuit huis wordt gewerkt. Hoe houd je als leidinggevende de balans in de organisatie? Je wilt voorkomen dat medewerkers overwerkt thuis zitten. Hoe faciliteer je het gemengde werken thuis en op kantoor op zo’n manier dat medewerkers en organisatie tevreden zijn over werk en resultaat en dat beide gezond blijven? Moderne inzichten over de huidige tijd worden meegenomen in het leiderschapsprogramma.

Persoonlijk leiderschapsprogramma

Onze kandidaten kunnen zich blijven ontwikkelen in het leiderschapsprogramma, dat steeds verder uitgebreid wordt. Er is een vaste instroom van thema’s aan het ontstaan, zoals veranderkunde, zelfkennis en het systemisch werken en leren netwerken. Andere thema’s zijn gericht op huidige omstandigheden. Denk aan arbeidsmarktontwikkelingen vergrijzing, digitale democratie en IT-security. Na het leiderschapsprogramma ben jij zowel op persoonlijk als professioneel vlak meer geprepareerd op de toekomst.

WILL is de plek om je kennis te verrijken en waar het leiderschapsprogramma zich bevindt.

Is het mobiliteitsdienstverband iets voor jou? Download onze whitepaper:

We beantwoorden al je vragen. Laten ervaringsdeskundigen aan het woord. En nemen je mee in onze werkwijze.