Maak kennis met jobcoach Titia Kroep

Deze jobcoach helpt u aan een nieuwe baan

Als jobcoach streeft Titia Kroep naar de perfecte match tussen bedrijf en kandidaat. De gemotiveerde loopbaanbegeleider combineert haar kennis over leren en ontwikkelen met haar know-how van de business. “Ik help kandidaten om zich bewust te worden van eigen talenten en van wat de markt vraagt, zodat scherp wordt waar de toegevoegde waarde van een kandidaat zit voor beide partijen. Alleen dan zijn beide partijen volledig tevreden.”

Wat je uitzendt, is wat je terugkrijgt

Enthousiasmeren, stimuleren en nieuwsgierigheid aanwakkeren. Dat zijn drie begrippen die Titia’s visie op loopbaanbegeleiding samenvatten. “Ik spoor mobiliteitskandidaten aan om zichzelf, maar ook zeker hun omgeving te ontdekken. Voor maximale tevredenheid moeten de talenten van een werknemer perfect aansluiten bij het bedrijf en bij de job. Om dit te kunnen bereiken, is het essentieel dat je weet waar jouw krachten en valkuilen liggen.”

Altijd vooruit

“Ik luister naar wat de kandidaat zelf denkt dat hij nodig heeft en vul dit aan met mijn eigen bevindingen.” De kandidaat is zelf de eigenaar van zijn traject, waarbij ik hem challenge om het maximale uit zijn traject te halen. Leren en ontwikkelen gaat het beste in kleine stapjes, maar regelmatig zetten kandidaten ook flinke stappen vooruit. Op weg naar een nieuwe baan of eigen onderneming.

Humor is een belangrijk in mijn werkwijze. Het relativeert en houdt lucht in het traject. – Jobcoach Titia Kroep

Wat kunt u toevoegen?

Jezelf verkopen, het is een term waar vaak mee wordt geschermd. Titia is hier wars van: “Verkopen is volgens mij niet het juiste woord. Ik zou eerder willen vragen wat u kunt toevoegen. Als u weet wat uw meerwaarde is en u kunt dit met levendige voorbeelden ondersteunen, dan ‘verkoopt’ u uzelf zonder daar enige moeite voor te doen. Ik ga daarom graag met de mobiliteitskandidaten op zoek naar hun eigen pakkende verhaal.”

Misschien werkt iemand niet bij het bedrijf van uw dromen, maar de kans is groot dat het bedrijf van uw dromen zich wel in zijn netwerk bevindt. – Jobcoach Titia Kroep

Voorbereiding is het halve werk

Titia KroepDe jobcoach leert de mobiliteitskandidaten netwerkevents op waarde te schatten. “Een sollicitatiebrief schrijven is leuk, maar grofweg 75 procent van de banen vindt men via het netwerk. Zorg dus dat u gezien wordt en uzelf voorbereid. Heb bijvoorbeeld altijd een pitch paraat, zodat u uw verhaal met enthousiasme anderen presenteert. Onderzoek ook wie er komen, dan weet u meteen wie interessant voor u is om een gesprek mee aan te knopen. Wees op netwerkevents oprecht geïnteresseerd in wat de ander doet. Misschien werkt diegene niet bij het bedrijf van uw dromen, maar de kans is groot dat het bedrijf van uw dromen zich wel in zijn netwerk bevindt. En zorg dat uw LinkedIn-profiel up-to-date is, het is tenslotte een online cv.”

 

Meer over Titia