Houd goede voornemens vol met hulp van een vitaliteitscoach

vitaliteitscoachGezond leven en werken. Diep in ons hart weten we best hoe dat moet. Maar het is soms wel reuzehandig wanneer een specialist onze kennis even opfrist. Ons een spiegel voorhoudt. Vitaliteitscoach Noor Loeff: “Het is geen rocket science, maar je moet het wel doen.” Mobiliteitskandidaten van ABGL krijgen de mogelijkheid om haar workshop ‘Vitaliteit’ te volgen, in dit blog deelt ze alvast een paar praktische tips.

Betere gewoontes: het kan echt

Soms kom je iemand tegen die je inspireert om te breken met een slechte gewoonte een een goede gewoonte op te pakken. Best mogelijk dat Noor ook jou een kwaliteitsimpuls kan geven. Als vitaliteitscoach maakte zij al voor vele werknemers het verschil. Met vaak heel eenvoudige tips helpt zij je op weg naar meer levenskracht.

Met simpele tips op weg naar een vitaler leven

Verantwoorde voeding, voldoende beweging en mentale fitheid: het zijn de drie pijlers waar het in Noors workshop om draait. “Met name mobiliteitsdienstverbandkandidaten kunnen er baat bij hebben om even bij hun gezondheid stil te staan. Zij laten hun oude werk langzaam los en staan voor de uitdaging om een nieuwe werkkring te vinden. Dat kan onzekerheid geven, misschien een mineurstemming. Ik geef ze handreikingen voor een positieve mindset.”

Over Noor Loeff

Noor Loeff is zelf een vitale dertiger met twee dochters die veel kennis en ervaring heeft op het gebied van sport, voeding en coaching. Je vitaal blijven voelen in deze hectische wereld is een uitdaging, vindt zij. Noor helpt jou daarbij. Samen met haar expertise bouw je aan je persoonlijke ontwikkeling en mentale weerbaarheid. Je werkt aan stressvermindering en ontspanning.

“Het zit hem vaak in heel simpele dingen,” legt Noor uit, “maar daar moet je wel iets mee doen. Mijn workshops zitten vol praktische tips voor een duwtje in de rug. Ga eens elke dag een halfuur naar buiten, zonlicht zien. Dat is belangrijk voor je humeur. Of las bijvoorbeeld regelmatig een micropauze in op je werk, zodat je ook daar tot rust komt.”

Stap voor stap

Noors motto: Wie nu investeert in zijn gezondheid, investeert in zijn toekomst. Ze legt uit: “Iedereen wil zijn doelen behalen, maar niet iedereen weet hoe. Vaak is inzicht krijgen in je eigen situatie al de belangrijkste winst. Ik help mensen met vitaliteitsvragen daarom graag een overzichtelijk stappenplan te maken waarmee ze naar bepaalde doelen streven.”

Tips voor deelnemers en thuisblijvers

De workshop ‘Vitaliteit’ is een mooi opstapje naar een energieker leven. Noors kracht als vitaliteitscoach? “Ik laat mensen in hun waarde. Ik trigger ze op bepaalde vlakken, maar eis niet het onmogelijke. Volhouden is niet altijd makkelijk, dat weet ik. Doseer je krachten daarom en haal energie uit veranderingen. Alleen wanneer het in je levensstijl past, houd je het vol.”

Praktische tips van Noor:

  • Plan goede voornemens in je agenda
    Inplannen is echt nodig, want een excuus is zo bedacht. Wil je dan een uur sporten, plan het in. Stel prioriteiten.
  • Geniet van je successen en succesjes
    Heb je een maand lang elke dag een half uur gewandeld, wees dan trots op jezelf.
  • Leer mee te bewegen met de veranderingen die het leven jou brengt. Jezelf ertegen verzetten kost vaak veel energie. Vind het ritme van de verandering en volg deze golfbeweging.

Noor verzorgt voor mensen in een mobiliteitsdienstverband bij ABGL een workshop Vitaliteit