Hoe is het nu met… Sandra Rooijers

Soms moet je een aantal zijstraten nemen in je loopbaan voordat je de juiste weg naar de bestemming hebt gevonden. Dat ondervond Sandra Rooijers toen zij het mobiliteitsdienstverband aanging bij ABGL. Na functies als directiesecretaresse en managementassistent vond zij haar nieuwe match op werkgebied: in de zorg. Inmiddels werkt ze als verzorgende IG. “Het is fantastisch. In deze rol heb ik het gevoel dat mijn werk er écht toe doet.”

Veranderende functie

De switch van secretaressefuncties naar verzorgende IG ging niet over één nacht ijs. Sandra: “Ik heb twintig jaar als directiesecretaresse gewerkt. Het vak is al jaren aan veranderingen onderhevig. Zoals bijvoorbeeld de digitalisering. Ik heb dit niet altijd als positief ervaren. Het brengt ook met zich mee dat er meer persoonlijke afstand is. Ik miste dit steeds meer in het werk. Daarnaast veranderde de inhoud van mijn werk bij mijn toenmalige werkgever, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, dusdanig dat ik het werkplezier verloor. Samen met mijn leidinggevende vond ik in het mobiliteitsdienstverband bij ABGL de oplossing. Van het traject dat ik aangeboden kreeg, werd ik meteen enthousiast.”

“Bij ABGL kreeg ik de tijd en ruimte om te landen en tot bezinning te komen. Met mijn loopbaanbegeleider Leila van Veen had ik hele fijne gesprekken. Zij begreep mij goed omdat ze zelf ook uit de secretaressewereld komt. Ook hielp ze mij om vanuit een ander perspectief naar mijn carrière te kijken. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat het menselijk contact ontbrak in mijn vorige functies, terwijl ik daar juist veel behoefte aan had.”

Zelfde functie, andere organisatie

Sandra ontdekte door cursussen, trainingen en de begeleiding van een loopbaancoach dat ze het welbevinden van mens en dier erg belangrijk vindt. Daar ontstond de link met de zorg, maar er ontbraken nog puzzelstukjes. “Na een half jaar mobiliteitsdienstverband solliciteerde ik toch weer op een baan als managementassistente. Dit keer bij Brandweer Amsterdam Amstelland. Ik stopte bij ABGL, maar bleef altijd goed contact houden. Mijn nieuwe baan bleek geen goede match. Ik nam ontslag en volgde een training Professional Organizer.”

“Heel kort ontstond het idee om voor mezelf te gaan beginnen. Iets weerhield me en ik solliciteerde opnieuw naar een directiesecretaresse functie in een andere organisatie. Daar drong eindelijk tot me door dat het werk me geen plezier meer gaf. Hoe de randvoorwaarden ook zouden veranderen, het gevoel zou overal precies hetzelfde blijven. Ik voelde me een eenling achter een laptop met een telefoon aan mijn oor. Dat was het moment waarop ik dacht: misschien moet ik meer aandacht geven aan mijn interesse in het welbevinden van mens en dier. Een baan in de zorg leek mij een logische stap. Ik vond een vacature Leerling Ouderenzorg. Als zij-instromer zou ik na een werk-leertraject van twee jaar als verzorgende IG aan de slag kunnen.”

Deeltijdopleiding verzorgende IG

“De vacature voor de deeltijdopleiding zou na die dag sluiten. Ik twijfelde niet en solliciteerde. Werd uitgenodigd voor een eerste gesprek en daarna voor een tweede. En ik werd aangenomen. Precies in die periode overleed mijn oma, mijn laatste grootouder. Alles kwam samen: ik heb veel zorg en liefde om te geven en nu kon ik voor andere ouderen zorgen.”

“In augustus 2020 startte ik met de opleiding voor verzorgende IG. Ik ga nu een dag in de week naar school en werk daarnaast 24 uur in de zorg. Het was een zeer geslaagd eerste jaar en ik start na de zomer met het tweede jaar. Ik werk nu op een geriatrische afdeling, met dementerende mensen. Het werk is fantastisch en geeft erg veel voldoening. Deze mensen hebben mijn zorg harder nodig dan wie dan ook.”

Persoonlijke transformatie

“Het werk in de zorg heeft mij als persoon veranderd. Voorheen was ik erg ongeduldig, nu heb ik al het geduld van de wereld. Het gejaagde van vroeger is weg, ik heb echt een transformatie ondergaan. Als verzorgende IG heb ik een actieve baan waar ik veel plezier uit haal. Ik ben daar gekomen dankzij ABGL waar ik met allemaal gelijkgestemden in een veilige omgeving de mogelijkheid kreeg om te ontdekken welke baan nu echt bij mij past.

Vind net als Sandra samen met ABGL de baan waar jij écht gelukkig van wordt.