Tijd voor verandering: ervaring boven diploma’s

Door: Marieke Vreugdenhil

‘Niet het juiste diploma? Dan kun jij naar die baan fluiten.’

Wat zou het mooi zijn als werkend Nederland die opvatting loslaat. Ik ben er namelijk van overtuigd dat vaardigheden, levens- en werkervaring minstens zo relevant zijn. Met creativiteit en bedrevenheid invulling geven aan een functie brengt je veel verder dan enkel het hebben van de juiste papieren. Laten we kritisch kijken naar hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit. En of het anders kan.

Diploma als bijzaak

Eerder, in een ander blog, pleitte ik er al voor om regelmatig stil te staan bij de toekomst van jouw loopbaan. En of om- of bijscholing nodig is om te doen waar jij energie van krijgt binnen jouw baan of voor een nieuwe uitdaging. Switchen naar een andere sector blijkt echter vaak moeilijk zonder de juiste papieren. Dat zie ik liever anders. Ik zou het een mooie ontwikkeling vinden als vaardigheden en ervaring leidend zijn.

Vooruit, iemand heeft niet het juiste papiertje. Maar wel een indrukwekkende lijst aan werk- én levenservaring waardoor hij met begeleiding of cursussen de functie perfect vervult. Dan is een diploma volgens mij bijzaak.

Nu veel banen in de luchtvaart op de tocht staan, komen we erachter dat het werk van stewards en stewardessen veel overeenkomsten heeft met vaardigheden van zorgpersoneel. Zorgen voor mensen, hen geruststellen en meerdere ballen hooghouden past bij beide beroepen. KLM regelde daarom een omscholingstraject waarin voormalig personeel betaald werkt in de ouderenzorg en tegelijkertijd een diploma verpleegkunde behaalt.

Tijd voor hervorming

Om zover te komen dat diploma’s en certificaten niet langer leidend zijn bij sollicitaties, is er een omslag nodig. Dat vraagt van werkgevers om af te stappen van standaard functieprofielen en te focussen op vaardigheden. Speel daar vervolgens als werkzoekende op in.

Zie je een toffe vacature? Schuif die dan niet aan de kant als jij niet het juiste diploma hebt. Toon lef en solliciteer alsnog. Wees open over je achtergrond en laat zien dat jij de vaardigheden hebt om de functie goed te vervullen. Opper om een dag mee te lopen of een proefopdracht te maken zodat jij je kunt bewijzen.

Natuurlijk zijn er tal van beroepsgroepen waar opleiding een must is. Ik heb ook liever niet dat ik word geopereerd door een voormalig bouwvakker die een zesdaagse snijcursus deed. Maar er zijn ook genoeg plekken waar met creativiteit meer mogelijk is. Laten we daar samen eens naar kijken.

Marieke gaat graag met je in gesprek over hoe jij jouw vaardigheden zo goed mogelijk presenteert.