Een betrokken bemoeial

Maarten PiekéDoor: Maarten Pieké

Ik ben een bemoeial, een wijsneus of – wat vriendelijker – the wise guy. Noem het enorm betrokken. Ik krijg energie van anderen vooruit helpen. Discussies, daar doe ik altijd aan mee. Heb je een nieuw, fris idee nodig over hoe het beter kan? Count me in. En wat nou zo leuk is: in mijn nieuwe functie als strategisch adviseur mag ik me de hele dag overal mee bemoeien.

Werk zie ik niet alleen als een middel om een leuk salaris te verdienen. Als mensen betrokken zijn en meedenken, creëer je samen iets hartstikke moois. Dat geeft voldoening.

Koers uitzetten

Ik onderzoek voor ABGL continu waar we staan en of we de juiste richting op gaan. Dat betekent heel veel koffie drinken en constant in gesprek blijven met de klanten over wat zij nodig hebben. Voor jouw loopbaan zou ik je eigenlijk hetzelfde willen adviseren. Door doorlopend de dialoog aan te gaan, blijf je jezelf ontwikkelen en weet je waar eventuele knelpunten in jouw carrière zitten. Zo kom je er nooit achter wanneer het te laat is.

Vergroot uit waar jij sterk in bent, maar geef ook zeker aan wat je niet kunt. Dat schept duidelijkheid.

De focus op het menselijk kapitaal

Hoe meet jij succes van jouw organisatie? Misschien meet je het af aan prachtige winstmarges. Of die fantastische deal die je binnen sleepte. Is het niet veel essentiëler om betrokken medewerkers te hebben, met een collectieve ambitie? Om zo gezamenlijk de organisatie te laten excelleren. Een focus op het menselijk kapitaal helpt jouw organisatie vooruit. Het is de visie waar ik, ABGL en onze zusterorganisatie MZ Services heilig in geloven.

Door boven jezelf uit te stijgen, ziet de wereld er ineens heel anders uit.

Tip: Kijk eens door andermans bril

In mijn werk bekijk ik zaken vanuit verschillende perspectieven. Werkgevers, klanten: ik zet steeds een andere bril op. Dat werkt verhelderend. Schuif je persoonlijke voorkeuren eens aan de kant en probeer je te verplaatsen in andermans positie. Je zult merken dat er dan nieuwe inzichten ontstaan, wellicht meer begrip en ruimte om op zoek te gaan naar een gedeelde ambitie.

Wanneer bekeek jij zaken voor het laatst van een andere kant? ABGL helpt je graag te spiegelen.