Veranker duurzame mobiliteit in jouw organisatie

Duurzame mobiliteit verhoogt het werkplezier, verlaagt ziekteverzuim en schroeft productiviteit op.Door: Ralph Kolen

Na mijn theatershow ‘Durf te gaan voor jouw loopbaan’ waarin ik medewerkers stimuleer om na te denken over hun loopbaan, trokken verschillende managers bij mij aan de bel. Want hoe werk je duurzame mobiliteit bij jouw medewerkers eigenlijk in de hand? Het leidde tot een geheel nieuwe voorstelling: ‘Hoe krijg ik ze in beweging?’ En hoe zorg je dat dit gebalanceerd gebeurt, zodat de afdeling niet in één teug leegstroomt?

De regie bij de medewerker

Als leidinggevende word jij geacht om mobiliteit in gang te zetten. Door bijvoorbeeld aan te sturen op interne functiewisselingen. Jij wordt er immers op aangesproken als dit niet gebeurt. Idealiter komt de medewerker echter uit zichzelf in beweging. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je de regie bij de medewerker leggen. Dat doe je zo.

Duurzame mobiliteit verhoogt het werkplezier, verlaagt ziekteverzuim en schroeft productiviteit op. Drie redenen om je er meer in te verdiepen.

Stop met managen

Managers nemen vaak de leiding en sturen processen. Wil je dat medewerkers de regie pakken, dan moet je juist de touwtjes loslaten. Er zijn een aantal voorwaarden voor duurzame mobiliteit. Zo moeten medewerkers bewust worden van de veranderingen in de organisatie. Ook moeten ze hun eigen toegevoegde waarde, kwaliteiten en rol kennen. Met deze twee factoren in het achterhoofd, hebben zij genoeg input om het gesprek over hun functie aan te gaan.

De 5 voorwaarden voor duurzame mobiliteit

Nu hoor ik je denken: Oké, Ralph. Leuk. Maar hoe doe ik dat dan? Wil je deze ideale situatie voor elkaar krijgen, dan moet je daar natuurlijk wat voor doen. Ik vat het voor je samen in 5 punten:

  1. Veiligheid: Zorg voor een veilige omgeving waarin mensen fouten mogen maken.
  2. Verleiden: Spiegel medewerkers de toekomst voor en verleid ze met nieuwe kansen.
  3. Verrassen: Zet mensen bewust buiten de gebaande paden.
  4. Verlossen: Reken af met belemmerende gedachten, zoals ik kan niet, durf niet of ik mag niet.
  5. Faciliteren: Bied ruimte, mogelijkheden en ondersteuning voor duurzame mobiliteit.

Maak het weer simpel

Natuurlijk kost dit proces aan de voorkant initieel wat meer energie. Maar een medewerker die vastloopt, kost dat ook. Op het moment dat iemand zelf stappen gaat maken, vanuit zijn intrinsieke motivatie, kun je dit proces weer op zijn beloop laten. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Zo houd jij weer meer tijd over om je bezig te houden met wat jij echt leuk vindt.

Ben je enthousiast geworden om duurzame mobiliteit in jouw organisatie aan te pakken?