Als digitale archivaris is Hade Mugie in haar element

Achter het computerscherm voelt Hade Mugie zich als een vis in het water. Ze werkte als digitale archivaris bijna 11 jaar bij de gemeente Zeist. Als net afgestudeerde archivaris èn ICT-er in hart en nieren was de functie haar op het lijf geschreven. Toch verloor ze na verloop van tijd haar werkplezier. Gelukkig kon ze de situatie goed afronden met haar leidinggevende en startte ze binnen een maand het mobiliteitsdienstverband bij ABGL. Nu heeft ze haar werkgeluk hervonden.

Is het mobiliteitsdienstverband ook iets voor jou? Doe de check!  #94949

Zelfstandig werken

Waar 2020 voor heel Nederland een turbulent jaar was met veel veranderingen vanwege de coronamaatregelen, kreeg Hade daarbovenop nog meer te verwerken. De kennismaking met ABGL was pas net achter de rug als ze in januari de uitslag van een psychologisch onderzoek krijgt. Ze blijkt een lichte vorm van autisme te hebben.

“Dit verklaarde wel waarom ik graag zelfstandig werk, in een rustige omgeving. In mijn vorige baan liep ik een aantal keren huilend weg uit de kantoortuin vanwege alle prikkels. Afzondering vond men daar onwenselijk, terwijl ik daar juist zoveel behoefte aan had. En als digitale archivaris is afzonderlijk aan de slag gaan ook heel werkbaar. Ik zit voornamelijk achter de computer en werk nauwelijks met mensen.”

Open en eerlijk gesprek

Een maand later wordt Hade geopereerd aan haar kaken, waar ze tot de zomer van moet herstellen. De operatie stond al gepland, maar het zorgde er wel voor dat ze een paar maanden thuis komt te zitten. “Daarna kon ik pas echt bij ABGL beginnen. Met mijn loopbaancoach besprak ik hoe ik mezelf beter kan uiten tijdens een sollicitatiegesprek. Er was ruimte om te oefenen en ik leerde hoe ik een gesprek genuanceerder in kon steken. Ook stelde ik een persoonlijk profiel op met mijn talenten, waarden, interesses en drijfveren”

Digitale archivaris Rotterdam

Uiteindelijk bleek solliciteren niet nodig om aan een nieuwe baan te komen. Hade: “Ik besloot een vroegere collega en mijn oud-docente aan de Archiefschool te bellen om bij te praten. Zij vroeg me of ik belangstelling had voor een baan als digitale archivaris bij het Stadsarchief Rotterdam. Daar had ik wel oren naar.” Begin 2021 kon ik aan de slag voor het Stadsarchief Rotterdam.”

Fijn thuiswerken

Net als haar collega’s werkt Hade thuis vanwege de coronamaatregelen. Maar ook om de praktische reden van reistijd: ze woont in Arnhem en is ruim twee uur onderweg naar Rotterdam. In de coronaperiode wordt bevestigd wat ze al wist. Thuiswerken past goed bij haar. “Thuiswerken is voor mij geweldig. Ik kan mijn gang gaan binnen mijn eigen afgebakende werkgebied. Ik heb nu slechts twee directe collega’s waar ik via Teams contact mee heb, maar verder werk ik zelfstandig. Door corona werd thuiswerken voor iedereen de norm. Maar voor mij was het een uitkomst. Ik doe leuk werk, in mijn eigen rustige omgeving. Nog een pluspunt: ik zie mijn man, die ook thuiswerkt, veel meer.

 

Vind net als Hade ook een werkvorm die precies past bij hoe jij als mens in elkaar zit.

Is het mobiliteitsdienstverband iets voor jou? Download onze whitepaper:

We beantwoorden al je vragen. Laten ervaringsdeskundigen aan het woord. En nemen je mee in onze werkwijze.