Beschik ik over de vaardigheden van een interim-manager?

In gesprek met interim-management-expert Mieke van den Broek

Mieke van den Broek heeft ruime ervaring in leidinggeven, besturen en toezicht houden. Al 25 jaar volgt zij de ontwikkelingen op het gebied van interim-management op de voet. In haar masterclass beantwoordt ze belangrijke vragen zoals: Waarin onderscheiden interim-opdrachten zich van vaste functies binnen een organisatie? En wat is het verschil tussen solliciteren en acquireren? In gesprek met deze ervaren vakvrouw over de ontwikkeling van interim-management.

Werken als interim-manager is in de afgelopen jaren sterk veranderd. Mieke beaamt dat er in Nederland behoefte is aan een nieuwe bestuurscultuur. We zoeken andere leiders en ontwikkelen nieuwe leiderschapsstijlen. Mieke: “Ik ben blij dat we veel leren van nieuwe, jonge mensen. Het is belangrijk om de kennis over oudere bestuursculturen mee te nemen tijdens veranderingen. Er wordt meer autonomie geclaimd door medewerkers en binnen een organisatie denken meer mensen mee over koers en leiderschap. Omdat ik me actief bezighoud met veranderingen, zie ik hoe de samenleving verandert.”

Uitdagingen voor een interimmer

Een interim-manager stelt tijdelijk zijn of haar kwaliteiten ter beschikking aan organisaties die in ontwikkeling zijn. Mieke: “Als je als interim-manager mee hebt gewerkt aan een grote verandering, maak je medewerkers mee op hun kwetsbaarst. Ze komen in een andere fase van hun loopbaan terecht of ze verliezen hun baan. Tijdens stresssituaties laten medewerkers zich niet altijd van hun beste kant zien: ze gaan soms moeilijk met uitdagingen om, voelen zich onheus bejegend of zijn bang. Dat zijn zaken waar je mee te maken krijgt. Op het moment dat je als interim-manager weggaat, neem je een belangrijk verhaal mee uit een organisatie. Dat moet je wel echt kunnen.”

Omgevingsbewuste managers bereiken meer

Mieke: “Als interim-manager, interim-bestuurder of interim-directielid weet je dat je iets anders brengt dan alleen kennis en ervaring uit jouw vakgebied. Starten en afscheid nemen zijn hele belangrijke thema’s binnen een interim-periode. Het is van belang dat jijzelf en jouw opdrachtgever bewust zijn van de opdrachtomschrijving. Het komt vaak voor dat een interim-opdracht gaandeweg in een andere opdracht verandert. Dan moet je over vaardigheden beschikken om dat aan de orde te stellen. Soms zitten organisaties daar niet op te wachten. Dat vraagt om een vorm van leiderschap.”

Kennis, inzicht, vaardigheden en attitude

Mieke: “Bij de selectie van een interim-manager gaat het over kennis, inzicht, vaardigheden en attitude. Als interim-kracht heb je kennis over het vak en beschik je over vaardigheden met betrekking tot leiderschap, bedrijfscultuur en management. Je hebt inzicht in ontwikkelingen in de maatschappij en veranderingsprocessen. Daarnaast is attitude erg belangrijk, omdat een interim-manager meer komt ‘brengen, dan halen’. Als je een vaste baan hebt, probeer je ‘brengen en halen’ in balans te houden.”

Masterclass

Mieke begeleidt en coacht interim-managers. Tijdens die begeleiding is transparantie en eerlijkheid belangrijk. “Er zijn mensen die mij vragen of ik denk dat ze geschikt zijn als interim-manager. Ik stel dan altijd de vraag terug: ‘hoe is die vraag bij je opgekomen?’ Wanneer mensen aangeven dat ze er al jaren over twijfelen, raad ik ze af om te beginnen met een interim-carrière. Er moet een zekere passie en verlangen zijn naar het werken in een tijdelijke setting. Mijn masterclass is bedoeld om uit te leggen wat interim-management inhoudt. Daarin geef ik antwoorden op vragen als: waarin onderscheidt een interim-opdracht zich van gewoon werk? En wat is het verschil tussen solliciteren en acquireren? Als interim-manager moet je per definitie klantgericht zijn, want je bent er voor anderen. Er is één belangrijk aandachtspunt wanneer je start met een interim-opdracht: de hele organisatie weet dat je weer weggaat. Dat kleurt de relatiedefinitie. Soms gaan interimmers ervan uit dat wanneer het werk bevalt, zij kunnen blijven. Als je op zoek bent naar een vaste baan, moet je niet als interim-manager aan de slag willen gaan bij een organisatie. Dat onderwerp komt ook ruim aan bod in mijn masterclass.”

Nieuwsgierig wat team Interim voor jou kan betekenen?