Zo vind je de baan die bij je past

Door: Joachim van Hees

Je wilt dag in dag uit met een grote lach op je gezicht naar je werk. Van enthousiasme voor de wekker wakker worden omdat je weer aan de slag mag. Maar de realiteit blijkt niet altijd zo rooskleurig. Soms gaan veranderingen in een organisatie te snel. Voelt het alsof je stilstaat. Wordt onverwachts medegedeeld dat je niet meer voldoet. Of voelt je huidige functie eerder beklemmend dan een aanvulling op je leven. Tijd om de baan te vinden die bij je past. Dat deed ik zelf ook meerdere malen. Ik neem je mee in de afwegingen die ik hierbij maakte.

Out of the box denken

Regelmatig spreek ik mensen die met veel enthousiasme en positiviteit werkten, maar langzaam toch ongelukkig worden. Veel mensen die ik spreek en iets anders willen denken out of the box. Gooien in het hoofd het roer soms radicaal om. Wat voortkomt uit een gevoel dat het echt anders moet omdat het huidige werk of omgeving niet meer bij ze past. Ik zie dit zelf als iets positiefs. Mensen zijn bereid om verder dan het bekende voor ze te bekijken.

Je baan verliezen kan stressvolle situaties opleveren en heeft een grote impact op je leven. Realiseer je dat je daar wel even bij stil mag staan en dat rouwen mag. Dat betekent het niet dat je niet meer vooruit kunt. Rust nemen en oriënteren op de volgende kunnen goed tegelijkertijd.

Het totaalbeeld onderzoeken

De gekke sprongen en andere uitvluchten die je bedenkt uit een soort eerste paniek, vind ik het onderzoeken waard. Wat ik daarin als coach doe, is doorvragen waarom je bijvoorbeeld denkt een eigen onderneming te willen starten of een heel ander vakgebied in te willen. Probeer in die eerste fase te ontdekken wat de intrinsieke motivatie is en of je competenties, vaardigheden en talenten aansluiten bij de rol die je in zou willen vullen.

Mijn advies hierin: onderzoek alle ideeën die in je opkomen. De kennis die je hieruit haalt over jezelf kun je namelijk koppelen aan een rol, taak of verantwoordelijkheid die heel goed bij je kan passen. Dit vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Daarbij kan het ook heel goed zijn dat de ideeën die geopperd worden wel degelijk hele goede ideeën zijn.

Zoek uit welke stappen je moet zetten om tot de functie te komen. Bijvoorbeeld, een eigen onderneming starten, wat komt daar allemaal bij kijken? Welke rollen, taken en verantwoordelijkheden komen hierin terug? Hoe blijf je bij jezelf en wie of wat zet je in om zaken waar je minder goed in bent te compenseren? Maak het plaatje compleet zodat je beter kunt bedenken of deze functie of rol wel echt bij je past. Zet de voors en tegens tegenover elkaar. Doe je dat niet, dan blijf je misschien altijd denken ‘wat als’. Heb je het onderzocht en zet je het idee toch in de koelkast of zie je ervan af, dan is dat een weloverwogen keuze.

Feedback en advies vragen

Zelf veranderde ik regelmatig van functie. Omdat ik mezelf altijd wil blijven ontwikkelen, nieuwe dingen ontdekken en mezelf uitdagen. Zelf wist ik ook niet altijd direct wat die volgende stap dan was. Wat helpt is het gesprek aangaan met je omgeving. Vraag hen om feedback. Spreek je ideeën uit en vraag hen waar ze mogelijke matches en mismatches zien.

Hierbij een professional inschakelen, is enorm waardevol. Die neemt een objectieve houding aan, bekijkt je vraagstuk vanuit een veel breder perspectief dan jijzelf en laat je daarbij in je waarde. Hij of zij kan op die manier als geen ander jouw kwaliteiten, competenties en wensen koppelen aan mogelijke functies. Dat betekent ook dat je wel eens feedback krijgt die je misschien niet wil horen, maar die is een stuk waardevoller dan alleen gewenst commentaar.

Wrijft het en irriteert het een beetje dan doorloop je een proces waar je van kunt leren en wat je verder brengt. Als alles comfortabel en vertrouwd voelt dan word je bevestigd in dat wat je al weet van jezelf. Zo kom je niet zo snel in iets nieuws maar blijf je bij het oude bekende wat niet altijd even goed voor je hoeft te zijn.

Niet groter denken dan nodig

Als je niet goed op je plek zit, is ontslag nemen niet altijd de beste oplossing. Soms maak je kleine dingen groter dan nodig, waardoor je geen prettig gevoel hebt bij je werk. Misschien wil je meer verantwoordelijkheden of staan de vele vergaderingen je tegen. Een gesprek met de leidinggevende over bijvoorbeeld andere accenten binnen je functie, kan al een wereld van verschil maken. En dan blijkt dat de baan nog best goed bij je past.

Iedere vijf jaar in gesprek gaan met een loopbaancoach of adviseur kan jou veel opleveren. Al is het maar een eenmalig gesprek. Een objectieve professional kan een ander perspectief bieden. Een situatie die voor jou onoverkomelijk lijkt, biedt na een goed gesprek juist mogelijkheden. Of misschien past je huidige functie – met een paar kleine aanpassingen – nog wel gewoon prima. Zelfs als je helemaal gelukkig bent in je functie, is zo’n gesprek waardevol. Het maakt je bewust van waar je staat.

Ontdek samen met Joachim welke baan bij jou past.