A&O fonds Gemeenten en ABGL slaan handen ineen om gemeentelijk personeel vitaal en wendbaar te houden

Samen met A&O fonds Gemeenten zet ABGL, mede namens Geerts & Partners, de komende tijd in op het wendbaar en vitaal houden van gemeentelijke medewerkers met arbeidsmobiliteit. ABGL begeleidt mensen met een mobiliteitsdienstverband van werk naar werk.
Dit draagt bij aan de gezamenlijke ambitie van het A&O fonds en ABGL om gemeentelijke medewerkers op de juiste plek te krijgen én te houden. Wat kunnen we met deze samenwerking bereiken? In gesprek met Karin Sleeking (directeur A&O fonds) en Edo Grosveld (directeur ABGL) over deze voor beide partijen nieuwe samenwerking.

Edo Grosveld en Karin Sleeking

Karin Sleeking: “Ik geloof sterk dat gemeenten niet alles zélf hoeven op te lossen: samenwerken met andere partijen kan een groot voordeel brengen. Haal de buitenwereld naar binnen. Ik hoop dat deze medewerkers enthousiast blijven voor de gemeentelijke sector: in de personeelsmonitor 2020 zien we terug dat circa 30 procent de komende tien jaar gaat uitstromen. In mijn functie probeer ik, samen met mijn collega’s, ervoor te zorgen dat medewerkers van gemeenten en gemeentelijke organisaties vitaal en wendbaar kunnen zijn en blijven. De samenwerking met ABGL is voor het A&O fonds Gemeenten een manier om medewerkers van gemeenten in te zetten en om onze producten en diensten beter bekend te maken.”

Edo Grosveld: “De verschillen tussen de publieke en commerciële sector blijven spannend. Tegelijkertijd hebben ze elkaar echt nodig. Commerciële partijen kijken net even anders tegen personele vraagstukken aan. Gemeenten zijn vaak goed bezig met het beleid op de lange termijn, maar ik vind dat er meer geschakeld mag worden op personele vraagstukken om het personeelsbeleid beter rond te krijgen. Het organisatiebelang heeft een langere termijn dan de bestuurstermijn.”

Samenwerking

Edo Grosveld, Karin Sleeking en Ronald Kool

Ronald Kool (ABGL) heeft de samenwerking tussen ABGL en A&O fonds Gemeenten begeleid. Ronald: “De dag dat je uit (gemeente)dienst treedt, is de dag waarop heel veel faciliteiten in één keer wegvallen. Uit eigen ervaring weet ik dat je dat heel erg gaat missen. A&O fonds Gemeenten biedt een geweldig programma en projecten, netwerk en data aan, zoals de fantastische Personeelsmonitor. Ik kan tegen mijn collega gemeentesecretarissen niet vaak genoeg zeggen: ‘maak gebruik van deze data bij het uitwerken van je beleid.’ Mensen die een paar jaar in mobiliteitsdienstverband (MDV) zijn, hebben geen toegang tot die faciliteiten: terwijl ze willen ontwikkelen naar een andere functie of plek in de gemeentelijke arbeidsmarkt. Mijn overtuiging is dat het A&O fonds Gemeenten goed helpt om bij te blijven op de actuele HRO-vraagstukken. Ik vroeg mij daarom af: hoe kan men toegang blijven houden tot die kennis? Toen heb ik Karin benaderd.”

Wederdienst

Karin: “Ik sta open voor dit soort initiatieven en ik zie een kans voor een wederdienst binnen deze samenwerking. Wat ik graag wil, is de gemeenten ondersteunen bij grote ontwikkelingen: zoals digitalisering en de toekomst van de arbeidsmarkt. Ik wil de collega’s toegang geven tot onze bijeenkomsten en afhankelijk van hun beschikbaarheid, kennis en deskundigheid inzetten als experts zodat ze gemeenten kunnen helpen bij de uitvoering van door A&O fonds gesubsidieerde projecten.

Ontwikkeling

Edo Grosveld en Karin Sleeking

Edo: “Ik vind de wederkerigheid van de samenwerking erg belangrijk. Daardoor heeft het een grotere kans van slagen. De samenwerking geeft de mensen van ABGL die een nieuwe stap richting de arbeidsmarkt zetten een nieuwe kans. Daarnaast kan een nieuwe werkervaring vanuit een ander perspectief iemand heel veel opleveren. Ik merk de laatste tijd dat veel mensen best een stapje terug of opzij willen zetten om leuk werk te doen. Het vasthouden aan dat wat er was is niet altijd het juiste antwoord op de vraag naar passend werk waarin je gelukkig bent.

Ronald: “Als je toetreedt tot andere netwerken, kom je erachter dat ander werk ook interessant kan zijn. Wat is er nu mooier als je van de faciliteiten van het A&O fonds Gemeenten gebruik kan maken, om jezelf een zetje te geven?”

Over A&O fonds Gemeenten

A&O fonds Gemeenten (Stichting Arbeidsmarkt en Opleidingsfonds Gemeenten) is het fonds van en voor alle gemeenten van Nederland. Zij inspireert en ondersteunt bij organisatieontwikkeling en professionalisering van medewerkers van gemeenten en gemeentelijke organisaties. A&O heeft tot doel om medewerkers van gemeenten vitaal en wendbaar te houden, zodat zij optimaal kunnen blijven aansluiten bij de veranderende samenleving.

A&O fonds verzamelt kennis en deelt dit met de gemeenten, bijvoorbeeld het jaarlijkse onderzoek Personeelsmonitor, de Vacaturemonitor. Ook ondersteunt A&O fonds de Gemeenten transformatieprogramma’s zoals Burgerzaken of ESF projecten zoals Digiduurzaam, Grip op Loslaten, Update!, MDIEU en het vitaliteitsproject BRUIS.

Via een mobiliteitsdienstverband bieden wij nieuw loopbaanperspectief

Wil jij meer weten?