Practise what you preach: maar nu echt

afscheid karin moenDoor: Karin Moen

Doen waar je goed in bent. Het is de mindset waar iedereen bij ABGL naar leeft. Dagelijks helpen wij mensen aan een nieuw perspectief in hun carrière. Zodat jouw unieke toegevoegde waarde echt tot zijn recht komt in een baan die bij je past. Werken vanuit je échte passie, waarbij je je talenten benut, dat gun ik iedereen. Het is de reden dat ik vandaag mijn laatste dag als directeur bij ABGL beleef. Op naar een nieuw avontuur!

Pionieren

Wie had gedacht dat ik 3,5 jaar bij ABGL zou blijven? Ik in eerst instantie niet. Ik houd van vrijheid, pionieren, bouwen en veranderen. Toen ik kwam, stond ABGL nog in de kinderschoenen. Van de focus, tot de naamsbekendheid en van de uitstraling van het kantoor tot het team: alles moest nog vorm krijgen. Wat een gave uitdaging en het was enorm leuk om dit mee op te mogen bouwen.

Pionieren is waar ik goed in ben. Iets vanaf de grond opbouwen, gecalculeerde risico’s nemen, kansen benutten en mensen meenemen. Deze opdracht paste perfect bij me. Nu het bedrijf in een andere fase is beland, is het tijd voor een ander om het stokje over te nemen. Iemand die het bedrijf verder door laat groeien en procesmatige zaken regelt. Bouwers zijn geen houwers.

Voel je dat je niet meer op jouw plek zit? Wacht niet af tot je het beu bent, maar ga het eerlijke gesprek aan met jezelf en jouw werkgever en kijk wat de mogelijkheden zijn.

Met veel energie verder

Grappig vond ik het om te horen dat vele mensen mijn vertrek niet aan zagen komen. Dat zou ook wel heel erg zijn, toch? Er is geen sleur, geen tegenzin. Het is gewoon tijd om verder te gaan. Natuurlijk is dat spannend. Vooral omdat ik nog geen concreet nieuw plan heb. Het is tot nu toe altijd goed gekomen. Dat zal nu ook wel lukken, toch?

Bij ABGL is onze hoofdboodschap dat je de regie over jouw eigen loopbaan moet nemen. Daar moet je zelf dan ook naar leven. Mijn streven is om fluitend naar mijn werk te gaan, maar ook weer fluitend naar huis. Daarom kijk ik altijd eerlijk naar of ik nog op mijn plek zit. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Door open en eerlijk te zijn over jouw gevoelens, neem je ook op een goede manier afscheid wanneer de tijd daar is.

We verliezen elkaar niet uit het oog

Apetrots ben ik op wat we met zijn allen bij ABGL bereikt hebben. En hoewel het voor mij tijd is om verder te gaan, vind ik afscheid nemen van deze mooie club mensen heel lastig. Maar ik laat een stevige organisatie achter met een mooi en sterk team.

De komende periode is het even tijd voor bezinning, gezin en vrije tijd. Daarna sta ik weer open voor een mooie, nieuwe opdracht. En ABGL en ik verliezen elkaar niet uit het oog. Met de kerstbrunch ben ik er gewoon nog bij.

Karin

 

Enkele reacties op Karins vertrek

“Karin, onze interim-manager in hart en nieren, bracht met betrokkenheid en inzet grote veranderingen bij ABGL teweeg. Mede door haar staat ABGL als een huis. De enige dingen die wij daarom écht moeten gaan missen zijn haar sprankelende persoonlijkheid, energie en enthousiasme op de werkvloer.” – Frank Damen, partner ABGL/bedenker van het Mobiliteitsdienstverband

“Doordat Karin mensen verbond, de doelstellingen geen seconde uit het oog verloor en ons zo nu en dan een nodige schop onder de kont gaf, is ABGL nu volwassen en professioneel. Die doorontwikkeling hadden we zonder haar niet kunnen maken.” – Maarten Pieké, strategisch adviseur

“Altijd oprecht, eerlijk en geïnteresseerd zijn is zeldzaam, maar voor Karin een tweede natuur. Met haar sta je nooit alleen. Ze neemt ruim de tijd om te sparren of te helpen met een vraagstuk en gaat voor je door het vuur. We gaan haar missen.” – Pascal van de Giessen, senior adviseur interim

Wil jij Karin succes toewensen? Of heb je nog een goede tip voor haar?