ABGL als werkgever of stageplek: een kijkje achter de schermen

Wie is ABGL, en hoe is het om voor ABGL te werken of om er stage te lopen? We vragen het aan Roel van Krimpen. Hij zit in het laatste jaar van zijn studie HRM aan Fontys en loopt 32 uur in de week stage bij ABGL Mobiliteit. Hij wordt hierin begeleid door Marcel van Bergen. Roel geeft een kijkje achter de schermen.

Frisse blik

Stagiair Roel hielp onder andere met het opzetten van het nieuwe traject ABGL Zij-instroom. Roel: “Maar ik draaide ook mee in de dagelijkse gang van zaken, nam administratieve taken op me, ging mee naar afspraken en voerde marketingopdrachten uit. Eigenlijk werd ik overal bij betrokken en mijn frisse blik op zaken werd erg gewaardeerd.”

Open sfeer

ABGL is onderdeel van Yris. Naast ABGL, bevinden ook Geerts & Partners en MZ Services zich in het kantoor van Yris. “Ik mocht ook bij de andere labels meekijken, zoals bij trainingen van MZ Services”, vertelt Roel. “Zo leer je heel veel. Marcel wilde ook dat ik overal bij betrokken werd, dus er werden volop afspraken in mijn agenda gezet. Daar is echt over nagedacht. Ik werkte ook samen met de andere stagiair aan projecten, waarna we feedback kregen. Je krijgt verantwoordelijkheid en vertrouwen.”

De open sfeer maakt ABGL niet alleen een fijn bedrijf, maar ook een fijne leeromgeving. – Roel van Krimpen

Roel: “Mijn onboarding was ook goed geregeld; met iedereen had ik een kennismakingsgesprek. Zo wist ik wie alle collega’s waren en wat iedereen deed. Ik kan iedere collega altijd benaderen voor vragen. Zo wist ik, toen ik een online workshop ging geven, bij welke trainer van MZ Services ik kon aankloppen voor handige tips. Dit gevoel van vrijheid ervaar je echt niet overal.”

Geen sterk voelbare hiërarchie

Roel geeft aan dat zelfstandigheid wel een must is voor een stagiair. “Je moet hier assertief zijn, de stoute schoenen aan durven trekken. Ik voelde vanaf het begin een klik, dus voor mij was dit geen probleem. Marcel zei een keer: ‘Stuur Edo (red., directeur ABGL) maar een appje’, dus dat deed ik dan ook. ABGL is gelukkig geen bedrijf met een sterk voelbare hiërarchie; collega’s kwamen gewoon aan mijn bureau om me dingen te vragen.”

Competenties ontwikkelen

Roel onderzocht voor zijn afstudeeropdracht ook een nieuw vitaliteitstraject: “Mensen in een mobiliteitsdienstverband hebben vaak te maken met een burn-out of andere stressgerelateerde klachten. Ik zag dat een nieuwe workshop echt van toegevoegde waarde zou zijn voor ABGL.”

Roel gaf de vitaliteitsworkshop aan twee verschillende groepen en ontwikkelde daarmee onder andere zijn presentatievaardigheden. “Ook andere competenties heb ik tijdens mijn stage sterk ontwikkeld. Denk aan professionaliseren, innoveren en het vormen van mijn eigen visie. Wat ik heb geleerd tijdens mijn studie, sluit ook goed aan op de stage bij ABGL.”

Werken bij ABGL volgens Roel:

  • Veel kansen 
  • Snel een groot netwerk opbouwen 
  • Fijne organisatie
  • Werk doen met maatschappelijke betekenis 
  • Open sfeer 
  • Gezellig 
  • Veel verschillende collega’s 

Vruchten plukken van de stage bij ABGL

De stage van Roel is bijna ten einde. “Ik ben nu nog bezig met Zij-instroom; het standaardiseren ervan, het maken van templates, ontwerpen van persona’s, vacatures posten, instroom genereren, et cetera. Er is voldoende werk, maar we hebben nog kandidaten nodig. Samen met Marcel kijk ik naar de mogelijkheden die we nog niet hebben gepakt.”

Zijn stage opende veel deuren voor Roel: “Ik ben gevraagd om intern te solliciteren; deze kans heb ik meteen gepakt. Ik studeer nu nog, maar om te weten dat ik na mijn studie bij deze organisatie kan blijven en mezelf verder kan ontwikkelen is heel fijn.”

Ook een groot netwerk opbouwen en werk doen met maatschappelijke betekenis?

Bekijk onze vacatures