ABGL start met zij-instroom: omscholingstraject naar nieuwe baan

TILBURG – ABGL voegt per 1 januari 2022 zij-instroom toe aan het aanbod dienstverlening. Onder dit nieuwe label wil ABGL mensen helpen die op zoek zijn naar een andere baan, in de vorm van een traject met om- of bijscholing. Zo speelt ABGL in op de behoefte van de werknemer, de huidige werkgever en toekomstige werkgevers met capaciteitsproblemen. Bijvoorbeeld in de zorg, het onderwijs, de ICT-sector of bij gemeenten.

Programmamanager Marcel van Bergen

Met de dienstverlening zij-instroom biedt ABGL een vernieuwende oplossing voor huidige ontwikkelingen in de samenleving en op de arbeidsmarkt. Initiator en programmamanager Marcel van Bergen van ABGL: “In een maatschappij waarin vergrijzing, automatisering, robotisering en krapte op de arbeidsmarkt aan de orde van de dag zijn, vinden wij het belangrijk om mensen zo lang mogelijk op de arbeidsmarkt te houden. De arbeidsmarkt is sterk in beweging, er zijn veel mismatches en onbenut arbeidsmarktpotentieel. Wat wij kunnen beïnvloeden is de mismatch op de arbeidsmarkt: een grote veroorzaker van de huidige krapte. Soms is hiervoor bij- of omscholing nodig.”

Werkzekerheid door dienstverband ABGL

ABGL gaat kandidaten omscholen terwijl ze er in dienst zijn. Marcel: “Als organisatie hebben we jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen naar passende banen. We leveren maatwerk en hebben werkgeluk voor de werknemer hoog in het vaandel staan. Vanuit goed werkgeverschap biedt ABGL tijdens dit transitietraject een gelijkwaardig arbeidsvoorwaardenpakket inclusief ABP-pensioen.”

ABGL slaat met zij-instroom een brug tussen vraag en aanbod en stoomt werknemers klaar voor de vraag op de arbeidsmarkt. Marcel: “Het transitietraject biedt de werknemer comfort, werkzekerheid en perspectief om door te stromen naar een nieuwe werkgever. Het biedt ook een oplossing voor organisaties met medewerkers die vastlopen of van wie de functie komt te vervallen. De werkgever kan door middel van zij-instroom bij ABGL nieuw perspectief bieden. Toekomstige werkgevers met capaciteitsproblemen kunnen medewerkers op deze manier aan zich binden.”

Het omscholingstraject

Medewerkers die twijfelen over een carrièreswitch of een andere loopbaanvraag hebben, kunnen bij ABGL terecht. ABGL gaat werkgevers actief benaderen voor zij-instromers, maar kandidaten mogen zich uiteraard ook zelf melden. Marcel: “Er is wel een selectie aan de poort: werknemers moeten over de juiste competenties beschikken.” Na de screening vindt een gesprek plaats met de toekomstige werkgever. Het doorontwikkelen van bestaande vaardigheden is ook een onderdeel van het omscholingstraject, net als een stage of detachering bij de toekomstige werkgever. “Uiteindelijk treedt de kandidaat in dienst bij deze nieuwe werkgever.”

Ontdek ABGL Zij-instroom