Vanuit het mobiliteitsdienstverband naar zelfstandig ondernemer

Voor iedere kandidaat maken we een programma op maat. Gedurende je dienstverband wordt ABGL je werkgever. Je behoudt je huidige – of gelijkwaardige – arbeidsvoorwaarden, inclusief ABP-pensioenopbouw. Een mobiliteitsdienstverband biedt financiële rust, onafhankelijkheid en perspectief. Zonder inkomensverlies kan je op deze manier tijdens de overeengekomen periode volledig bezig zijn met de volgende stap in je loopbaan.  Je krijgt ondersteuning van een loopbaanregisseur die samen met jou een maatwerktraject vormgeeft. Je persoonlijke situatie en mogelijkheden zijn hierin leidend.

Waar sta je en wat heb je nodig

Na je kennismaking met je begeleider uit het ABGL-begeleidingsteam starten we het traject met het maken van een ‘persoonlijk portret’. Hiervoor maken we een overzicht van je werkverleden, toekomstbeeld, inzetbaarheid en verandervermogen. Ook maken we gebruik van een talenten motivatie analyse (TMA). Het resultaat daarvan wordt door een van onze loopbaanregisseurs met je doorgenomen. Maar we bespreken ook je waarden en normen, drijfveren en ambities, competenties en ontwikkelpunten. Heb jij de ambitie om zelfstandig ondernemer te worden? Dan gaan we na of jij de juiste motivatie hebt om te gaan ondernemen. Past het hebben van een eigen bedrijf wel bij jou? Waar sta je nu en wat heb je nodig?

De weg naar zelfstandig ondernemerschap

Na het maken van het ‘persoonlijk portret’ ontstaat een scherp beeld van wat je kunt inzetten om succes te hebben en je doelen te bereiken. Onze begeleiding concentreert zich hierbij op de weg naar het zelfstandig ondernemerschap.

Juist omdat voor een ondernemer in spé persoonlijke performance van doorslaggevend belang is zal je ondersteund worden om jezelf optimaal te presenteren. De volgende onderwerpen komen daarbij aan de orde:

  • Netwerken met resultaat (jezelf profileren in een persoonlijk netwerk en sociale media, personal branding)
  • Vergroten van je impact (bewust gebruik maken houding, expressie, stem; elevator pitch)
  • De beste versie van jezelf (gericht stijladvies van de adviseur zelfstandig ondernemerschap)

Ambities waarmaken

Je stelt samen met het begeleidingsteam het voor jou meest efficiënte plan op. Meestal is bij onze trajecten sprake van individuele begeleiding en coaching, maar soms vinden ook workshops in groepsverband plaats. Om andere ABGL-medewerkers te ontmoeten, en te leren van elkaars ervaringen.

Vervolgens word je ondersteund bij het opstellen van een businessplan. Onderdelen die tenminste in dit plan uitgewerkt worden zijn de concretisering van de propositie (het aanbod), een markt- en concurrentieanalyse, de marketing- en salesstrategie en een financiële paragraaf.

Bij het uitwerken van het businessplan kunnen ontwikkel- en opleidingsbehoeften van jou in beeld komen. Maatwerk is dan het devies. Verder kunnen de volgende sessies van belang zijn.

  • Excellent acquireren (van eerste contact naar een contract)
  • Solution selling (hoe verkoop ik mijn oplossing?)
  • Werken met Linkedln (bedrijfsprofiel en contentstrategie)

Tenslotte ondersteunen wij jou intensief (o.a. via ons netwerk) bij het vinden van de eerste opdrachten.

Is dit ook een oplossing voor jou? Doe de check.  #94949

Na 20 jaar bij de gemeente is Harry voor zichzelf begonnen

Harry van der Linden doorliep een rouwproces toen zijn baan bij de gemeente na 20 jaar ten einde liep. Maar via het mobiliteitsdienstverband kreeg hij er iets heel moois voor terug: “Ik durf nu eindelijk voor mezelf te beginnen. Zonder ABGL had ik dit niet gedaan.”

Lees het verhaal van Harry #94949

4 goede redenen om te gaan ondernemen

Overweeg jij de stap naar het ondernemerschap, vraag jezelf dan eerst af waarom je dit wilt. Dat lijkt misschien logisch, maar het is een vraag die veel starters overslaan. Daarom stelt loopbaanbegeleider Titia Kroep hem altijd als ze een coachingsgesprek in gaat. Zo kom je er vanzelf achter of jij om de goede redenen wilt ondernemen.

Ondernemer worden, iets voor jou?

Heb jij de juiste motivatie om te gaan ondernemen, maar weet je niet of het hebben van een eigen bedrijf helemaal bij je past? Als loopbaanbegeleider vertelt Titia Kroep wat er komt kijken bij het ondernemerschap, zet ze je aan het denken en geeft ze je tips om jezelf te ontwikkelen.

Trainingen en workshops

ABGL biedt een vol programma aan trainingen en workshops door heel het jaar heen. Zo blijf je je ontwikkelen, op de meest uiteenlopende gebieden. Van je LinkedIn-profiel tot aan assertiviteit, alles wat jou helpt om zelfstandig ondernemer te worden.

Wil je meer weten over de weg naar zelfstandig ondernemen met het mobiliteitsdienstverband?