ABGL biedt voor alle collega’s met een mobiliteitsdienstverband verschillende workshops en trainingen. Hieronder het overzicht met het onlin aanbod. Je kunt je aanmelden door een bericht te sturen naar je loopbaanregisseur, info@abgl.nl of via dit formulier. Natuurlijk kun je dit ook doen via je loopbaanregisseur wanneer je deze weer spreekt.

Trainingen en workshops

Persoonlijke presentatie- sollicitatiegesprek [online]

Weer even je kennis opfrissen ter voorbereiding op een gesprek. Ik geef je tips en tricks en neem je mee in waar jouw gesprekspartner op zal letten. Dit gaat over de fysieke gesprekken maar ook tips voor een online gesprek.

 

Workshop ‘Wat heet gezond?’ [fysiek op locatie]

‘Gezondheid, het lijkt soms een doel op zich. Maar wanneer ben je eigenlijk gezond? Machteld Huber, de grondlegger van Positieve Gezondheid omschrijft gezondheid als ‘het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven’. In deze workshop komen verschillende visies op gezondheid en de factoren die hierop een rol kunnen spelen aan bod. We staan stil bij hoe jij met deze factoren kunt omgaan en je meer bewust kunt worden van jouw gezondheid.’

Tijdsduur: 1,5 – 2 uur.

Linkedin [online]

Tijdens deze workshop krijgen de deelnemers 10 gouden tips om hun Linkedinprofiel te versterken, in te richten zodat ze een claim leggen op hun toekomstige functie en zichtbaar zijn voor hun netwerk.

 

STAR-methode [online]

Ik neem de deelnemers mee in de STAR-methode. Hiermee geef je concrete voorbeelden van feitelijk (werk)gedrag dat te maken heeft met het functieprofiel. Daarmee toon je aan dat je de functie waarop je solliciteert, goed zou kunnen vervullen.

 

Kernkwadranten [online]

Ik neem de deelnemers mee in een model, bedacht door Daniel Ofman, dat op een makkelijke en inzichtelijke manier (kern)kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën van mensen zichtbaar kan maken. Tijdens de Zoom sessie maken de deelnemers een eigen kernkwadrant.

 

Zakelijk flirten [online]

Tijdens deze workshop krijgen de deelnemers uitleg over wat zakelijk flirten is en ze krijgen maar liefst 13 flirt-tips om in te zetten tijdens een netwerk- kennismakings- en/of solicitatiegesprek.

 

Oefenen met Pitchen [online]

Tijdens deze workshop heb je de mogelijkheid om je pitch te oefenen met collega’s. We geven elkaar elkaar feedback om uiteindelijk tot een krachtige pitch te komen.
Deze workshop vraagt om voorbereiding: het is de bedoeling dat je van te voren al een pitch hebt voorbereid.

Intervisie (train de trainer) [online]

Ik leer de deelnemers het proces begeleiden van een intervisie bijeenkomst, waarbij ik inga op de do’s en dont’s bij intervisie en de randvoorwaarden. Daarbij neem ik de deelnemers mee in verschillende vormen van intervisie met als doel de bijeenkomsten zo effectief en efficiënt mogelijk in te zetten.

 

Zoom, hoe werkt dat? [online]

Met de workshop Zoom krijgen deelnemers inzicht in de mogelijkheden van Zoom. We gaan in op het organiseren van een videocall, waarbij ik je meeneem in de opties en mogelijkheden van Zoom, zoals het uitzetten van polls, enquêtes en het gebruik van breakout rooms.

 

De kracht van de verschillen [fysiek op locatie]

De kracht van de verschillen is een tool om op een snelle, makkelijke en leuke manier aan de slag te gaan met jezelf en je team. Het is een hulpmiddel dat je kunt gebruiken voor je persoonlijke ontwikkeling en voor team- en organisatieontwikkeling. Startpunt voor een gesprek en het leren kennen van jezelf, elkaar en de kracht van de verschillen!

Vacature analyse, hoe doe je dat? [online]

Wat is het grote belang hiervan, en hoe pak je dat aan? Je zit misschien met de volgende vragen: Waarom moet ik een vacature eerst zorgvuldig analyseren? Wat is het nut hiervan? Wat schiet ik er mee op? Kan ik mijn tijd niet beter besteden? Het nut van een zorgvuldige vacature-analyse is: Een optimale context creëren van waaruit jij gaat reageren om ervoor te zorgen dat de verwachtingen van zowel jouw toekomstig werkgever als van jezelf waargemaakt worden.

Zoomborrel speeddate [online]

Bij ABGL vinden wij in contact staan belangrijk. Normaal organiseren wij regelmatig Boomborrels en andere evenementen om elkaar beter te leren kennen.  Ook nu is het fijn elkaar te leren kennen en te weten of je gebruik kan maken van elkaars netwerk. Tijdens de Zoomborrel doen we dit door met elkaar in gesprek te gaan om erachter te komen waar raakvlakken liggen en om er achter te komen welke collega’s je eigenlijk allemaal hebt. Schenk voor je jezelf wat te drinken in en sluit gezellig aan!

 

Vitaliteit [online]

Noor geeft je inzichten en handvatten om met jouw vitaliteit aan de slag te gaan.