Professionele loopbaancoaching

Met professionele loopbaancoaching van ABGL ga je samen met je loopbaanregisseur en loopbaancoach aan de slag om te achterhalen wat jouw persoonlijke en professionele doelen zijn en hoe je die kunt verwezenlijken.

De loopbaanregisseur overziet jouw totale traject en denkt met je mee wat jij nodig hebt om stappen te zetten in jouw traject. De loopbaancoach gaat actief met jou aan de slag om stappen te zetten in jouw loopbaantraject.

loopbaancoachingWILL, het instituut voor loopbaan en leiderschap

Tijdens het loopbaantraject word je deelnemer van WILL, het instituut voor loopbaan en leiderschap. Samen met je loopbaancoach werk je aan drie pijlers: loopbaan, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. De drie pijlers  zijn gericht op je talenten en kwaliteiten ontdekken en het daarmee vinden van een nieuwe plek op de arbeidsmarkt.

WILL geeft je de mogelijkheid om individueel en in groepsverband programma’s te volgen. Als deelnemer van WILL krijg je toegang tot de online leeromgeving, zodat jij ook individueel aan de slag kunt gaan met jouw programma’s waar en wanneer het jou uitkomt.

Jouw persoonlijke loopbaancoach bevraagt, spiegelt, coacht en traint. We denken actief met je mee om de juiste keuzes te maken zodat jij gaat doen waar je goed in bent en waar je gelukkig van wordt. Zo benut je jouw talenten en kun je als professional van grote toegevoegde waarde zijn.

Wat is (loop)baancoaching?

Om meer helderheid te scheppen in wat loopbaancoaching is, is het eerst handig om te weten wat ‘coaching’ precies is. Coaching wordt over het algemeen beschreven als een proces waarin:

1: een expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling begeleiding biedt, en
2: iemand die een persoonlijk doel wil bereiken, op weg wordt geholpen om dat doel effectiever te realiseren

Het is belangrijk om je te realiseren dat in coaching jij degene bent die de touwtjes in handen heeft. Het succes van jouw traject hangt grotendeels af van je eigen inzet. Je coach helpt je er te komen, maar je moet nog steeds zelf stappen ondernemen. Het coachingsproces is dus wezenlijk anders dan een training, waar kennis wordt overgedragen of een traject bij een therapeut of psycholoog, die er zijn om jouw fysieke- of mentale beperking te helpen oplossen.

Bij ABGL helpen onze loopbaancoaches en loopbaanregisseurs je te ontdekken wat je talenten zijn en hoe je deze het beste kunt inzetten. We gaan samen met jou aan de slag om te bekijken wat jij nodig hebt om stappen te zetten in jouw loopbaan.