Met een mobiliteitsadviseur zet je snel de juiste carrièrestappen

De professional van nu moet beschikken over een totaalpakket aan competenties. De huidige samenleving en veeleisende werkomgeving vragen wat dat betreft veel van je. Dit geldt zeker binnen overheidsorganisaties. Flexibiliteit en inzet zijn geboden. Met een mobiliteitsadviseur zet je gerichte stappen op weg naar een nieuwe baan.

Verklein de afstand tot de arbeidsmarkt

Je werk biedt je geen ontwikkelkansen meer, of je baan komt te vervallen als gevolg van een fusie, bezuiniging of decentralisatie. In dit soort gevallen kan je met onze mobiliteitsadviseur aan de slag om opnieuw grip te krijgen op je loopbaan. Met behoud van vergelijkbare arbeidsvoorwaarden richten we ons op het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt. Hierbij houd jij de touwtjes in handen en bespreek je wensen en ambities met je persoonlijke coach uit ons landelijke netwerk.

Download de brochure Het mobiliteitsdienstverband

In vier stappen creëer je nieuwe kansen

Je bent de regisseur van je eigen traject. Om de juiste stappen te zetten is een scherp beeld van je uitgangspositie nodig. Je coach helpt je inzicht te krijgen in je ambities, competenties en ontwikkelpunten. Je stelt samen een plan van aanpak, zoekprofiel en arbeidsmarktprofiel op. Het begeleidingstraject op weg naar een nieuwe baan kent vier stappen.

Stap 1 – Nieuwe start
Je staat op een keerpunt in je loopbaan. Tijdens deze stap staan we vooral stil bij je arbeidsverleden. Je krijgt zicht op je waarden en normen, drijfveren, competenties en ontwikkelpunten. Je stelt een zoekprofiel op. Hierin leggen we gewenste rollen, functies en werkplekken vast. Ook praktische zaken zoals het aantal uren, reisafstand en salarisschaal staan erin.

Stap 2 – Op weg naar werk
Je zoekprofiel wordt vertaald naar de arbeidsmarktpraktijk. Persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden om de arbeidsmarkt te benaderen worden ontwikkeld, aangescherpt en geoefend.

Stap 3 – Op de arbeidsmarkt
Wanneer we de arbeidsmarkt scherp in kaart hebben gebracht, ga je actief op zoek. Je voert netwerkgesprekken, solliciteert en benadert bureaus en brancheorganisaties. Coaches en arbeidsmarktbewerkers van ABGL ondersteunen je hier constant bij. Actie staat centraal en we houden de vaart erin. Zaken als bedrijfsbezoeken, stages, werkervaringsplaatsen en detachering horen hier bij.

Stap 4 – Aan het werk
Je hebt nieuw perspectief gevonden; je nieuwe baan en werkomgeving zijn een feit. We laten je echter nog niet aan je lot over. Nadat je aan de slag bent gegaan houden we nog een tijdje contact. Wij stellen je in staat om te reflecteren op de nieuwe omstandigheden met je ABGL-adviseur, als en wanneer je daar behoefte aan hebt.

Adviseurs en coaches door heel het land

ABGL is actief door heel Nederland. Zo werken wij lokaal en betrokken mee aan je carrière. Bekijk wat onze adviseurs en coaches voor je kunnen betekenen.

Onze adviseurs en coaches #94949

ABGL voor organisaties

Benieuwd wat ABGL kan betekenen voor uw organisatie?

Lees meer