Loopbaanoriëntatie

Wil je meer inzicht in je loopbaan? Of wil je jouw talenten binnen je huidige functie beter benutten? Of zoek je naar nieuw perspectief op andere functies of wil je gewoon eens in de paar jaar stilstaan bij je persoonlijke ontwikkeling? Dan is loopbaanoriëntatie bij ABGL het antwoord.

“Een loopbaanoriëntatietraject betekent niet per definitie dat je als medewerker de organisatie verlaat. Jezelf ontwikkelen kan ook als je je horizontaal of verticaal binnen de organisatie beweegt. En soms blijkt dat de huidige functie de perfecte match is.” – Joachim van Hees, adviseur mobiliteit ABGL

Loopbaanoriëntatie bij ABGL

Een loopbaanoriëntatie-traject bij ABGL is altijd maatwerk. Na de kennismaking met je loopbaanregisseur, ga je aan de slag met inzicht krijgen in wat je tot nu toe in je loopbaan gedaan hebt en waar je nu staat. Vanuit die inzichten kijk je naar de onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Dit kan gaan over het bespreken en zo nodig verwerken van lastige werksituaties tot een Talenten Motivatie Analyse (TMA), een talentenmeting van Profilizer of een drijfverenmeting (ODC).  Welke kwaliteiten en talenten heb je? Welke zet je nu al en welke zou je meer willen gaan inzetten en welke kwaliteiten en talenten wil je verder ontwikkelen?

Kom je tot de conclusie dat jouw rol bij jouw huidige werkgever niet meer past en er zijn geen andere mogelijkheden in de huidige organisatie dan bieden we je ook begeleiding bij jouw arbeidsmarktoriëntatie. We koppelen inzichten aan concrete, duurzame stappen. Welke organisatie, rol, taken en verantwoordelijkheden passen bij jou? De loopbaanregisseur ondersteunt jou stap voor stap naar ander werk. Je kunt optioneel ook deelnemen aan diverse trainingen en/of workshops die ABGL op dit terrein aanbiedt.

Investeren in medewerkers

Loopbaanoriëntatie, onze garanties:

Duurzame persoonlijke ontwikkeling 
Maatwerk 
Objectieve en onafhankelijke kijk op loopbaanontwikkeling 
Gecertificeerde coaches 
Loopbaanregisseur van A (intake) tot Z (afronding) betrokken 
Geen dubbele coaching of trainingen 

Een gesprek plannen met een adviseur? #94949

Voordelen loopbaanoriëntatie bij ABGL

Een loopbaanoriëntatietraject van ABGL biedt jou veel voordelen. Alle voordelen op een rij:

  • In korte tijd inzicht in ‘wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik’.
  • Een boost geven aan jouw persoonlijke ontwikkeling.
  • Vitaliteit in loopbaan behouden of creëren.
  • Handvatten om loopbaankeuzes te maken die bij je passen, niet alleen nu maar ook in de toekomst.
  • Ontwikkeling van loopbaancompetenties die jou helpen in beweging te komen wanneer dat nodig is en/of goed is voor jou.
  • Leren kiezen voor werk en/of opleiding in een steeds veranderende arbeidsmarkt.
  • Uitbreiden van netwerk.

Duurzame persoonlijke ontwikkeling

Tijdens een loopbaanoriëntatietraject bij ABGL kun je je gedachten over werk, opleiding en toekomst op een rij zetten. Dit neemt veel onrust weg en stelt je in staat eens out of the box te kijken naar waar je nu staat en wat je graag zou willen veranderen We focussen met elkaar op duurzame persoonlijke ontwikkeling, zodat je leert om de juiste keuzes te maken. Nu en in de toekomst. Dit komt goed van pas, want de arbeidsmarkt en de wereld om ons heen verandert continu en vraagt dat we meebewegen. Zo heb je er je hele leven profijt van.

Vrijblijvende intake loopbaanoriëntatie

Een loopbaanoriëntatietraject bij ABGL duurt gemiddeld twee tot drie maanden en is altijd maatwerk. Starten kan op ieder moment, op diverse locaties in Nederland. Na de vrijblijvende intake met je loopbaanregisseur doen wij een voorstel voor het traject.

Aan de slag met persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van je loopbaan? 

Vraag een vrijblijvende intake aan Vraag nu onze brochure aan