Van fijne interim bij de gemeente naar goede vriend

Een interim werkt ergens tijdelijk. Vaak zijn contacten dan vluchtig. Maar tref je er een die zich oprecht verbindt aan het werk en de mensen, dat is dat een grote winst. Dat ervaarde burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard toen hij Ad Anthonissen via ABGL inschakelde.

Interim-griffier Ad Anthonissen van ABGL toonde zijn ervaring tijdens een gemeentefusie. Maar hij was bescheiden en onderdeel van het team.Dirk van der Borg is nu waarnemend burgemeester in de fusiegemeente Molenlanden. Hij was burgemeester van de gemeente Molenwaard, die in 2019 werd opgeheven. Ad was hier waarnemend raadsgriffier, vlak voor de fusie met Giessenlanden.

Vrijer in je handelen dankzij een interim bij de gemeente

Molenwaard koos voor interimmers tijdens de herindeling. Dirk: “Je haalt met een interim extra knowhow de gemeente binnen. En omdat iemand er tijdelijk is, ga je anders met zaken om. Je bent wat vrijer in je handelen, omdat je niet verplicht bent te investeren in een langdurige relatie.” Ad deed alles wat een ‘normale’ griffier ook doet. Dirk: “Maar zijn werk kreeg een extra dimensie door de fusie. Ad moest bouwen aan een nieuwe griffie en mensen werven.”

Goed samenspel

Dirk: “Ik kijk terug op een fantastische samenwerking met Ad. Huur je een interimmer in, dan is het natuurlijk maar afwachten of het goed matcht, maar wij voelden elkaar perfect aan. Er was goed samenspel. Het werk was bij hem in vertrouwde handen. Het is een uitstekende griffier, een man met ervaring, levenswijsheid: kennis en kunde. En iemand met goed gevoel voor intermenselijke verhoudingen. Het lukte hem om commitment van de twee gemeenteraden te krijgen.”

Ad en ik hadden maar één woord nodig om tot actie over te gaan.

Strategisch én empathisch vermogen

Zijn oud-collega omschrijft Ad als zakelijk, doelgericht, to the point en transparant. Dirk: “Ad laat zijn eigen standpunt duidelijk blijken. Lastige onderwerpen worden dan beter bespreekbaar. In onze plattelandsgemeente, met twintig kernen, was ‘kerngericht werken’ zo’n vraagstuk. Ad had een duidelijke visie. Hij is iemand met tactisch strategisch vermogen. Hij zorgt dat mensen achter zijn doel gaan staan. Ad is slim, maar houdt niet van gedoe. Hij heeft ook empatisch vermogen en ondersteunt en adviseert mensen.”

Relatiebeheer

Volgens Dirk is Ad goed in het onderhouden van zijn relaties: “Ad moet natuurlijk leven van zijn netwerk, maar hij is oprecht en trouw in zijn contact. Vlak voordat hij afscheid nam, hielp hij de nieuwe griffier uitgebreid met inwerken. Mensen kunnen altijd bij hem terecht. Ik kan wel zeggen dat Ad een fijne collega was en een goede vriend is geworden.”

Kies voor de kennis en ervaring van een interim-professional van ABGL.

Neem contact op