Een sterke interimmer

Wanneer je als kleine gemeente moet opboksen tegen grotere gemeenten of overheden als de provincie of de Rijksoverheid, dan is het prettig om een sterk persoon als een interim in je team te hebben. Hier kan Maarten Balzar over meepraten.

Raadslid Maarten Balzar werkte samen met Ad Anthonissen in de gemeente Muiden. Deze zat met de gemeenten Naarden en Bussum in een overgang naar de fusiegemeente Gooise Meren. Ad vervulde de rol van interim-raadsgriffier.

Veelzijdig en breed inzetbaar

Maarten: “De ervaring van Ad kwam goed van pas bij de fusie. Denkt en helpt een griffier goed mee – en dat deed Ad -, dan kan de raad beter zijn werk doen. Ad leverde meer dan je mag verwachten.” De griffie van de gemeente Gooise Meren bestaat nu uit meerdere personen. Maarten: “Ga maar eens na: in Muiden deed Ad dit allemaal in zijn eentje. Dat geeft wel aan hoe breed inzetbaar en veelzijdig hij als interimmer is.”

Ad speelde ons uit zichzelf veel informatie toe en gaf nuttige adviezen.

Praten op gelijk niveau

Maarten vervolgt: “Leverde je een motie of amendement in, dan reageerde Ad snel. Het was nooit enkel ‘ja’ of ‘nee’; hij deed ook suggesties. Als kleinere gemeente heb je in een fusie te maken met kwaliteitsverschillen. Ad dacht vanuit de twee grotere gemeenten en met zijn kennis over gemeentebestuur bracht hij ons dichter bij hen. Zo spraken we op gelijk niveau. We waren goed voorbereid op de fusie en de andere gemeenten merkten dit op.”

In de fusie kwamen we als gemeente goed naar voren, dankzij Ad.

Interimmer bij opgeheven functie

Met de fusie in zicht hield de functie van raadsgriffier van de gemeente Muiden op te bestaan. Maarten: “Omdat Ad zijn functie ad interim uitvoerde, gaf dat geen problemen met afvloeiingsregelingen en kon de functie van raadsgriffier in de nieuwe gemeente makkelijker worden ingevuld.”

Werken met een interimmer van ABGL heeft veel voordelen. Neem contact met ons op voor een advies.

Neem contact op