Ad AnthonissenAd Anthonissen

De lijst gemeenten waar Ad Anthonissen al interim-griffier was, kent geen einde. Deze doorgewinterde adviseur zorgt dat het gemeentelijk besluitvormingsproces staat als een huis en is een netwerker pur sang. Maak kennis.

Wat onderscheidt Ad?

  • Ervaring als griffier én als gemeentesecretaris
  • Heeft een groot en actueel netwerk
  • Op zoek naar een oplossing op maat

Profiteer van Ads ruime ervaring

Ad kan wet- en regelgeving dromen en begrijpt het politiek-bestuurlijke speelveld als geen ander. Niet alleen als interim-griffier, maar ook als gemeentesecretaris. Een unieke combinatie van ervaring die hem een zeer waardevolle speler met een breed zichtveld maakt. Zo wordt het maximale gehaald uit het democratische besluitvormingsproces.

Verbeter jouw werkproces

Een professionele, objectieve blik op het werkproces zorgt voor een kwalitatieve verbeterslag voor de raad en griffie. Door zijn ruime ervaring is hij in een mum van tijd wegwijs binnen de organisatie en krijgt hij snel zicht op eventuele problemen en struikelblokken die aandacht behoeven.

Professioneel advies

Verwacht niet dat Ad 1, 2, 3 een oplossing biedt, want het juiste antwoord is afhankelijk van de vraag die gesteld wordt. Allereerst leert hij de organisatie daarom graag kennen en gaat hij vanuit een oprechte interesse in gesprek met sleutelfiguren, zoals onder andere met fractievoorzitters, raadsleden, voorzitter van de raad , griffiemedewerkers en ambtelijke organisatie. Ad gelooft in en staat voor samenspel. Alleen zo ontstaat er een oplossing die past bij het plaatje dat de gemeenteraad voor ogen heeft.

Burgers moeten erop kunnen vertrouwen dat er goed, deskundig en zorgvuldig over te nemen besluiten wordt nagedacht. Dat zorgt voor consensus, ook al staan zij persoonlijk misschien niet achter sommige beslissingen.

Gedegen besluitvorming

Als interim-griffier gaat Ad niet over de inhoud van besluiten die genomen worden. Wel zorgt hij dat het proces er naartoe professioneel, weloverwogen en zorgvuldig gebeurt. Hij maakt de kaders zo optimaal mogelijk en creëert in korte tijd draagvlak voor een (nieuwe) aanpak die recht doet aan kaderstelling en besluitvorming.

Gemeente Veere - Jo Steinbusch, gemeentesecretaris

Ad heeft ervaring bij verschillende gemeenten als interim-griffier en interim-gemeentesecretaris. Jo Steinbusch: “Ad tackelde daar diverse problemen en heeft een rugzak vol kennis en ervaring. Hij leeft zich goed in in de ander en geeft nuttig advies.”

Gemeente Giessenlanden - Arianne van Dijk- van den Hoef, raadsgriffier

Arianne van Dijk- van den Hoef was raadsgriffier bij de gemeente Giessenlanden toen deze fuseerde met de gemeente Molenwaard. Ad werkte in die tijd als interim-raadsgriffier in Molenwaard. Samen werkten ze aan de fusie. Arianne werkt nu als plaatsvervangend raadsgriffier in de nieuwe gemeente Molenlanden.

 

Gemeente Molenwaard - Dirk van der Borg, burgemeester

Dirk van der Borg is nu waarnemend burgemeester in de fusiegemeente Molenlanden. Hij was burgemeester van de gemeente Molenwaard, die in 2019 werd opgeheven. Ad was hier waarnemend raadsgriffier, vlak voor de fusie met Giessenlanden. Dirk omschrijft Ad als zakelijk, doelgericht, to the point en transparant.

Gemeente Muiden, Maarten Balzar, raadslid

Raadslid Maarten Balzar werkte samen met Ad in de gemeente Muiden. Deze zat met de gemeenten Naarden en Bussum in een overgang naar de fusiegemeente Gooise Meren. Ad vervulde de rol van interim-raadsgriffier. Maarten: “De ervaring van Ad kwam goed van pas bij de fusie. Denkt en helpt een griffier goed mee – en dat deed Ad -, dan kan de raad beter zijn werk doen. Ad leverde meer dan je mag verwachten.”

Haal met Ad Anthonissen een interim-griffier met kennis van zaken in huis.