Van beleidsmedewerker WMO naar ondernemer – ABGL helpt

Door de flexibele constructie die ABGL biedt, durft Juul te stoppen als beleidsmedewerker WMO en haar dromen achterna te gaan. Volg jij ook?

Is dit ook een oplossing jou? Doe de check.  #94949

Van beleidsmedewerker WMO naar zelfstandig ondernemer

Aan het einde van dit jaar werk ik volledig voor mezelf. Dat is mijn doel en daar richt ik mij volledig op. Bij alles wat ik onderweg tegenkom, word ik door ABGL geholpen. Dat geeft gigantisch veel steun.

De cirkel wordt weer rond

Voor de route naar deze droom moet ik wel wat verder terug dan mijn laatste baan. Ik begon mijn carrière namelijk als docente wiskunde en biologie om daarna een eigen onderneming te starten, maar vond het destijds een te eenzaam bestaan. Internet was er nog niet en omdat iedereen in zijn eigen huis zat, was er ook maar weinig contact met gelijkgestemden.

Tegenwoordig is dat helemaal anders. Er wordt natuurlijk veel meer gecommuniceerd via e-mail en andere online middelen. Ik heb het zeven jaar volgehouden en mijn bedrijf liep ook erg goed, maar toen ik verhuisde besloot ik resoluut te kiezen voor een baan inclusief werkomgeving.

Vanaf het moment dat ik samenwerkte met mijn coach voelde ik de energie weer boven borrelen

20160331-110506

De energie is weer terug

Ik kwam terecht bij het onderwijsbeleid waar ik zeven jaar met plezier voor werkte. Vanwege het veranderende onderwijsbeleid bij de gemeente stapte ik over naar het Wmo-beleid.

Alle vijftien jaren die ik voor de gemeente werkte, ging ik mee met de stromen. Op een bepaald moment kostte me dat meer kracht dan dat het me opleverde. Ik kwam in aanraking met ABGL en vanaf het moment dat ik samenwerkte met mijn coach voelde ik de energie weer boven borrelen.

Kennis meenemen naar het commerciële werkveld

Door ABGL word ik begeleid om mijn bedrijf goed in de markt te zetten. Daarbij doe ik natuurlijk ook veel zelf. Wanneer ik me ergens voor inzet, kan ik er echt in opgaan. Ik heb veel goede tips gekregen en merk dat ik de reflectie in deze beginfase van mijn bedrijf als zeer prettig ervaar. Het biedt toch dat stukje samenwerken en sparren dat ik bij mijn eerste onderneming miste.

Er komen praktische zaken op mijn pad zoals het bouwen van een website, maken van een marketingplan en op orde brengen van de administratie. Daarnaast werk ik ook aan mijn ontwikkeling door bijscholingen te volgen binnen mijn vakgebied en begeleidt de coach mij met focussen. Want hoe bereik je zoals ik verschillende doelen als je zoveel interessant vindt? Voor dat soort zaken is de ondersteuning van ABGL echt heel fijn.

Is dit ook een oplossing jou? Doe de check.  #94949

Bekijk alle cases