ABGL goede intermediair voor interimmers

Walter Poppeliers is senior hr-adviseur en werkt sinds 2013 als zelfstandige. De ene keer direct voor een opdrachtgever, de andere keer via een detacheringsbureau. Intermediair ABGL biedt Walter geregeld interim-opdrachten waar hij blij van wordt.

Intake bij ABGL

Ongeveer twee jaar geleden kwam Walter Poppeliers via ABGL bij de gemeente Oldebroek terecht, waar hij nu nog steeds werkt. Walter: “Ik zat destijds nog als senior hr-adviseur op interimbasis bij de gemeente Leidschendam-Voorburg, waar een reorganisatie binnen de uitvoering van het sociaal domein had plaatsgevonden. De opdracht hier in Oldebroek was anders, maar sloot er mooi op aan.”

Kies als interimmer voor opdrachten waar je blij van wordt. Intermediair ABGL helpt je hier graag bij.

 

Walter over zijn eerste ervaring met ABGL: “De samenwerking startte met een goed gesprek. Over wat mij energie geeft, waar ik goed in ben en wat een intermediair absoluut niet bij mij moet neerleggen. ABGL kijkt weloverwogen naar het maken van de juiste match. Dat is de succesfactor, want alleen dan pakt een opdracht namelijk goed uit. Voor mij is een match een opdracht waarin ik mijn kwaliteiten kan laten zien en die me uitdaagt mijzelf verder te ontwikkelen. Een goede intake is dus het halve werk.”

ABGL komt afspraken na

Walter vindt de samenwerking met ABGL succesvol: “Het contact verloopt soepel en voelt goed. Ik vind het belangrijk dat de klik er is als je via een tussenpersoon werkt. Als alles goed gaat, heb ik weinig contact met ABGL. Soms komt een adviseur even langs op locatie. Voor mij klopt deze samenwerking gewoon. ABGL is een intermediair die zijn afspraken nakomt: ook heel belangrijk.”

Dankzij ABGL heb ik als zzp’er toch het gevoel dat ik een soort collega’s heb.

“De ABGL-adviseurs betrekken interimmers bij het bedrijf en ze organiseren leuke activiteiten zoals netwerkbijeenkomsten. Er werken ongeveer twintig mensen bij ABGL en hoewel je één contactpersoon hebt, ken je bijna alle medewerkers. En zij kennen jou. De adviseurs zijn geïnteresseerd of bespreken hun expertise met je. Je bent niet kandidaat ‘tweehonderd zoveel’. Daarnaast is de commissie die ABGL vraagt prima. Ze bemiddelen voor een redelijk tarief. Dat bevalt me ook goed.”

Voldoening uit interimwerk

“Ik heb besloten over een aantal maanden te stoppen hier in Oldebroek. Als interimmer ergens 2,5 jaar werken vind ik lang genoeg en mijn tijd hier vloog voorbij. Ik ben klaar voor een nieuwe opdracht. Het is belangrijk om voldoening uit je werk te blijven halen. Natuurlijk doe ik graag iets voor een ander, maar een interimopdracht moet ook energie geven. Dat is iets wat ABGL goed begrijpt en ondersteunt.”

Kies net als Walter ook voor een betrouwbare intermediair als ABGL. Lees meer over interim bij ABGL.

Interview met Walter Poppeliers,  senior interim hr-adviseur oktober 2019