“Bij ABGL ervaar ik echt contact en verbinding”

Voor interessante interim hr-opdrachten bij lokale overheden moet je bij ABGL zijn. Hr-adviseur Karlijn Verkoelen richt zich sinds 2017 uitsluitend op interim-opdrachten. Bij ABGL vond zij een leuke klus bij de Gemeente Veldhoven.

Andere bureaus matchen vaak uitsluitend op basis van een profiel. ABGL kijkt ook wie je bent en wat jouw persoonlijkheid toevoegt.

De mogelijkheid om af te tasten

Naast de inhoud en uitdaging van de opdracht, zijn het aantal contracturen en de reisafstand ook belangrijke voorwaarden voor Karlijn. “De gemeente Veldhoven voldeed op die twee vlakken eigenlijk net niet aan mijn eisen, maar mijn recruiter Pascal opperde om mijn profiel toch voor te stellen. Dat blijkt nu een uitstekende keuze te zijn geweest. Het eerste gesprek klikte direct. Op persoonlijk niveau en qua visie op het werk.”

Bij ABGL ervaar ik echt contact en verbinding.

Karlijn Verkoelen tijdens haar interim-opdracht bij gemeente Veldhoven via ABGL

Karlijn Verkoelen met Dan Geelen, HRM-coördinator van Gemeente Veldhoven

Aandacht voor de mens

Natuurlijk moeten de harde eisen voor zowel kandidaat als opdrachtgever kloppen. Maar leuk contact is voor Karlijn minstens zo belangrijk. “Ik heb het gevoel dat Pascal mij kent en een reële inschatting maakt van wie ik ben en hoe ik werk. Dat heb ik niet bij alle bureaus. Het maakt dat ik me niet hoef te profileren of positioneren, maar gewoon mezelf kan zijn. Dat is fijn.”

Pascal was altijd bereikbaar voor pragmatische vragen tussendoor.

De charme van interim hr-opdrachten

“Het interim-werk houdt de dynamiek erin en daar hou ik van. Je leert van verschillende bedrijfsculturen en werkwijzen. Het dwingt je om elke situatie onder de loep te nemen. Het leerde me om eerst eens naar de huidige status en het doel te kijken en daar vervolgens een oplossing bij te bedenken. Ik werk volgens de bedoeling, durf de regels los te laten en ga voor maatwerk wanneer dat beter past.” Lees hoe de gemeente Veldhoven de inzet van Karlijn heeft ervaren.

Interview met Karlijn Verkoelen, interim hr-adviseur
april 2019