”Bij ABGL kreeg ik de ruimte om te doen wat ik leuk vind”

“Denk eerst maar eens na over waar jouw passie ligt. Dan kijken we daarna wat de mogelijkheden zijn.” Met die woorden stuurde de loopbaanregisseur Andries Vinke op vakantie. “Dat was even wennen”, lacht Andries. “Ik had verwacht meteen via mijn mobiliteitsdienstverband gedetacheerd te worden, maar in plaats daarvan adviseerde mijn loopbaanregisseur mij tot stilstand te komen en te bezinnen. Daardoor ontstond er ruimte om te ontdekken wie ik ben. Nu doe ik wat ik leuk vind.”

Is dit ook een oplossing jou? Doe de check.  #94949

 

“Je bent nooit te oud om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik switchte op mijn 60ste naar een compleet andere sector. En daar ben ik best een beetje trots op.”

Nadenken over wat je wilt

Andries had een verleden als overheidsmanager en als vestigingsleider bij een re-integratiebedrijf. “De meest logische en comfortabele route was om aan de slag te gaan bij een gemeente, maar door ABGL durfde ik andere wegen te ontdekken. In mijn eerdere functies had ik altijd al veel met de zorg te maken. Daarnaast heb ik een zoon met een beperking en deed ik altijd al vrijwilligerswerk bij Stichting Philadelphia Zorg. De optelsom was plotseling snel gemaakt: ik wilde de zorg in.”

ABGL geeft je de regie en verantwoordelijkheid over jouw eigen loopbaan, maar ondersteunt je hier ontzettend goed bij. Ik raad dit bedrijf aan iedereen aan.

Doen wat je leuk vindt, is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Andries Vinke waagde een sprong in het diepe en raadt het iedereen aan.

De juiste begeleiding

ABGL gaf Andries alle ruimte om te ontdekken of werken in de zorg wat voor hem was. “Ik kreeg fantastische begeleiding. Mijn jobcoach Titia Kroep leerde me beter gebruik te maken van mijn netwerk. Tijdens onze gesprekken spiegelde ze mijn gedrag. Dat kon best confronterend zijn. Ik ben wel eens geïrriteerd uit het coachingsgesprek vertrokken. Achteraf ben ik blij dat Titia mij constant prikkelde en me aan het denken zette. Het hielp me vooruit.”

 

 

 

Veel mensen blijven vastzitten in hun baan, omdat ze bang zijn om los te laten. Maar stap in het onzekere en ik beloof je dat het je meer levensplezier brengt.

Met bonbons op pad

Netwerken was een compleet nieuwe ervaring voor Andries. “ABGL stuurt je echt de hort op en ik vond het geweldig. Het belangrijkste dat ik leerde? Dat je nooit moet vragen om een baan. Vraag liever hoe iemand je kan helpen. En verwacht niet meteen dat het wat oplevert, maar heb plezier in het netwerken zelf. Zo ging ik rond de jaarwisseling met een doosje bonbons langs wat relaties, gewoon om zomaar een praatje te maken.”

Ik ben groot fan van netwerken geworden. Je raakt op een leuke manier met mensen in gesprek en je hebt geen last van de druk die bij een sollicitatiegesprek hoort.

De beloning voor doen wat je leuk vindt

Inmiddels is Andries aan de slag als teamleider bij de Baalderborg, een zorgorganisatie die perfect bij hem past. Hij heeft het ontzettend naar zin in, maar zal na het mobiliteitsdienstverband wel wat loon moeten inleveren. “Plezier in mijn werk is voor mij veel belangrijker dan een vet salaris. Mijn financiële bankrekening zal in de toekomst misschien wat minder gevuld zijn, maar daarvoor in de plaats krijg ik wel een goed gevulde emotionele bankrekening.”

Houd niet vast aan schijnzekerheden, maar kies voor je eigen werkgeluk. Andries beveelt het je aan. Lees meer over het mobiliteitsdienstverband

Is dit ook een oplossing jou? Doe de check.  #94949

Bekijk alle cases

Interview met Andries Vinke, interim-teamleider bij Baalderborg Groep